澳門連登:唔相信香港取消左地位會影響到澳門,而且相信美國好快會搵澳門成為新一代金融中心

336 回覆
508 Like 19 Dislike
有冇聽過紐倫港?
Psy 首new face 都係澳門拍
同埋 now you see me 外 真係諗唔到
你估澳門新移民黃絲比例會比香港少??
最重要係社會輿論壓力, 好似澳門果次想搞噴水池默站反對警暴
唔少人都想出架, 但係警察嚴陣已待, 加上澳門人(30歲以上果班九成藍絲)
你去默站被人拉左無人會可憐你, 仲會成班笑尻你, 澳門咁既環境上網嘴炮下就得, 你做少少動作分分鐘工都無埋
香港係就算冇實景拍 好多間碟特務片都會講下
澳門?
又玩比較好咩?
澳元同港幣掛鉤架
咁就得啦 攬住一齊死囉
所以香港人今次真係盡地一舖
但諗諗下我地都好好彩
若果反送中發生係澳門
我諗美國真係who fucking care
解放軍屠完城 仲有班小粉紅出黎慶祝鞭你屍
澳連豬都不如 一班垃圾
澳門算唔算香港殖民地
一二三事件嘅後果
地理
醒下啦澳豬
賭王走左
澳門末落不遠了
你要搞清楚一樣野。澳門名義上99年回歸(佢地講法。我叫淪陷)但係1966年一二三事件左仔己經控制左澳門,事實上澳門係forever俾葡萄牙,但一黎葡萄牙係依單野後突無心管理加上74年嘅康乃馨革命真頭想主動俾支那,但因為個時文革先唔要住,一早己經被支那化好耐
但你地有葡國護照
但係佢嘅時區啱喎, 如果西岸城市, 應該可以同紐約倫敦時區互通!
香港都係同樣原理,先可以做到金融中心
澳豬發大財
亞洲做金融中心唔係因為時區原因?
澳洲時間同亞洲接近
個d係五毛定真係澳門人
澳門人好多都係豬閪嚟
好心就咪叫澳門連登啦 =_=
成個group都係班中年人藍屍
澳門係好多藍 但係後生嘅本地人唔係呢種藍係多數澳豬討厭政治
少數黃絲手足 不過好多新澳門人嘅後生藍到黑
但絕對唔係呢堆年紀大到就黎哥頭近嘅都叫連登同當係主流討論區。。。
你如果想喺亞洲做出進口貿易澳洲點搞
但係新加坡唔 社會唔 廉潔, 因為冇新聞自由!

咁邊度可以做 進口 貿易?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞