澳門連登:唔相信香港取消左地位會影響到澳門,而且相信美國好快會搵澳門成為新一代金融中心

336 回覆
508 Like 19 Dislike
所以咪點解除代唔到香港,全世界都第一時間咁大反應
新加坡就係除左香港最好,新加坡有你所講嘅缺點都長期排第四。因為頭三名真係好撚堅固,如果唔係tump點會咁大反應,英國佬都唔可以再扮唔知咪咁解
同中国人一樣
戈班新沃門豚黎
好多新移民、大陸勞工成日以為自己係澳門人

利申:澳門人
on9冇極限
澳門狗收聲啦死柒頭 以為自己邊撚個
叫雞賭錢地方咋嘛
澳門呢個地方真係好好笑
入去 fb 啲澳門 gp 睇
剩係啲民生野已經冇得同香港比
每次落大雨就肯定通街都水浸
之前又話用過百億去做疏水工程
毛都疏唔到條
跟住每隔幾日就會有條大路話要掘路全封
掘路炸路工程號稱全世界最多
更加唔洗講個條過百億起咗十鳩幾年都剩係氹氹轉既輕軌
弱智?
新加坡都未必得(再加上二世祖放任外勞感染晒中蟈武漢肺炎),更何況澳門
如果係坡狗咁講都算
起碼人地真係叫有d機會
但你澳門係咩料
自量下啦想笑死人咩
憑乜野呀,唔睇下自己有幾多斤兩
不過把自己看得那麼高
支持......

佢哋繼續發夢
5毛嚟
新加坡其實相對廉潔,佢就係響法律揸得正先令外商想投資,西方國家係唔會理新加坡新聞自由係0. 話之新加坡點用國安法捉國內異見人仕總之唔好捉埋鬼佬就無問題

而家係香港既基本法俾中共搞到一鑊粥,令西方國家真係驚中共會用國安法捉西方生意人被招認係異見人仕再被消失所以先咁轟動全球
而家亞洲四小龍除咗香港慢慢搭沉船
好似其餘三位已經俾武肺退番去起號線上
上海深圳都好過澳門啦,起碼人地有證券交易所,一個連證券交易所都無嘅地方做金融中心玩野咩
即點
澳門有葡國護照嘅人其實唔多,我估5-10%左右,亦都無補領呢回事
我上網睇宜家係澳門居民有三分一喎即十幾萬人有,定有好多分居民係度住?
澳門只有賭徒
澳門就算脫共都無人要
正係教育問題
小粉紅都唔會全部天然生成,當落到香港接受另一套教育,就會有人反思究竟誰對誰錯。但去到澳門,成套教育系統一脈相承,gg
叫美國提拔澳門,已違反國安法勾結外國勢力
唔可能
因為澳門賭場都係做大陸人生意
訓左幾年 澳門有無立23條?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞