澳門連登:唔相信香港取消左地位會影響到澳門,而且相信美國好快會搵澳門成為新一代金融中心

336 回覆
508 Like 19 Dislike
賭場用港元
呢頭先話23條取消特殊地位 另一頭有23條地方話會取代到
跟本全部新移民
係 澳門人真係垃撚圾嚟 身邊十個有六 七個唔關心時事 淨係識話香港暴徒搗亂 成日話都唔關我哋事啦 有錢派咪得 我聽到真係想嘔
利申:澳門人
唔講政治先講法律制度
你唔係行普通法
冇資格
咁法蘭克福同蘇黎世起都係行大陸法 又點樣可以做得好
取消關係法之後

浦幣點轉美金

今時今日 係浦幣 強掛港元 再轉美金

取消之後掛人仔 又對唔到美金?

到時賭場分分鐘只收美金
發緊夢
你睇人地西片幾撚時會去澳門拍?香港就多
分分鐘澳門係乜都唔知
我前澳洲阿頭問過我where is Macau
後尾先「哦,香港隔離,我知喇」
最好全家咪用香港任何野

呢句同支國/藍絲話咁憎中國唔好飲東江水一樣
連登仔把口最憎中共,但自己D行為同中共一模一樣
入面哥班人9成係大陸落黎嘅澳門人,唔係真正土生土長!真正澳門人其實要移民嘅一早移曬,醒覺嘅都一定唔出聲,但我哋其實心裡係十分支持各位香港巴打,因為我哋唔想之後哥10年連香港最後嘅防線都冇埋,唔想你哋好似我依家咁行屍走肉過日子!
利申:澳門人
How about Australia?
澳洲都係英美法律制, 應該可以?
澳洲?
咁佢地理唔係亞洲,要搵個係係亞洲嘅地方做金融中心

紐倫港分別喺歐洲,美洲,亞洲。所以新加坡係最大著數
又搞棟篤笑?
爺你老味咩
澳門得既神早得左啦
問題係唔得卻嘛
上海北京都唔得你澳門憑乜
憑你夠廢?
老爺
屌你日撚日講澳門藍絲討論區分化
煩唔撚煩
十九肥仔我以前都有FOLLOW, 但之後UNFOLLOW左
有時覺得佢PO文好小學雞

大陸覺得好奇怪 點解你又150佢又150
去澳門果啲全部都小粉紅
但香港就出梁天琦 間唔中仲捉到啲上一代新移民手足
所以宜家擺明要搞香港教育
利申:支持真澳門人 亦都覺得你地係宜家既澳門下好慘
反而著和服露肩果種就有
你幾歲

如果30以上既真係好多係咁, 30以下既好多都黃, 就算唔黃都反警暴
澳門有廿三條仲西過香港

美國因為國安法先制裁,報復中國

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞