【I/A】App台新Game討論及吹水區(5) - 唔撚傾支那驚呀

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
唔知點解係咪因為打得多機
支那GAME有時淨係睇畫風都睇得出有啲唔同
講真大陸咁多product,有999件垃圾都可以有1件好野,有時你冇認真理既話你都唔會知個product邊個整,正如我地都唔會分倒一舊野係意大利定葡萄牙定波蘭整啦
中立講句如果間間香港game公司都要反共先得既話,香港game應該好快玩完
實情就係美國公司好少會so香港人,多數同返美國人做生意,又唔俾搵大陸水喉,生存難度大增,唔係講緊賺唔賺錢,係講緊生存
到出事起上黎,奶共就唔駛講啦,連扮睇唔倒都唔得,仲要未講香港本身都有4成智障藍絲,你真係覺得只靠黃可以生存倒?
反共(X
唔奶共(O
即係你可以不聞不問,當一切如常咩都冇發生
都唔好搞d小動作自己搞文字獄又或者限制員工言論自由要自肅咁
我好簡單 只要改名武漢肺炎唔會被ban就可以玩 背後唔係支那公司就可以課
你呢個講法我agree呀,但好多連登仔連不聞不問都唔俾,你見達gor俾人狙擊左咁耐就知
同意
你話要做埋護旗手 觀感肯定差

至於你話靠黃生唔生存到
宜家咪努力做緊

又去返A4同港產片票房問題
你話香港人市埸係咪唔夠大 現實又唔係
唔同
達狗本來就有攞過政治光環所以呢個幫唔落
利申冇睇過
繼續玩返
pad
怪彈
龍珠dokkan battle (笨大唔撚課)
足小
得閒就入嚟依個post
睇下有咩新驚可以試
達哥我覺得係前後表現不一先比人追擊
有咩理由watch dog 搵黃傘
去到依家連twitch 講都比人ban
個回響先咁大
呢個有矛盾,
你未玩又點知佢會不聞不問?
有中資背景/合作既當去到要逼你企位果時有得佢揀?
你又點知一陣人地會唔會又要你強制悼念?
係咪冇晒新game?
所以咪會直接篩走有前科同埋直接篩走中資先囉
直接就擋哂最有機會會出現嘅可能性先,冇矛盾喎
佢之後奶共咪棄驚,就咁
根本無得掛香港本地公司
中共手法就係滲透入侵
係香港做生意唔係小本私人公司就好難避免有中資
連外國日本都比中共滲透晒
玩驚最緊要係好玩
真係好玩到唔想理政治既未唔好課金
反正佢地都唔care香港市場
好撚好玩含中資》0課玩
暫時又無邊隻驚真係好玩到唔玩唔得
課金比中資緊加唔洗講 基本上無
事實係你同佢做生意, 你唔跪唔奶根本無可能
個POST終於有返啲火花
應該係rank(?)4中間放毒嗰隻

BTW隻game幾好玩
係d錢唔多夠,有人冇錢升
樣樣都試下結果冇晒錢
升rank派嘅錢好似好少咁
比起佢派嘅卡

應該係爲咗引你課金
不過點都好過卡都唔派
證明呢個問題值得討論
咁講啦
唔係無可能 係好難生存 有呢D咁有骨氣既 自然值得大家大力d撐
選擇跪既香港公司 我都唔會怪責佢 隻眼開隻眼閉 課唔課金就自己考慮
大大聲聲企黎奶仲要屌鳩香港人既 唔洗諗 全面杯葛
我覺得咁樣係改變本地行業比較好既態度
如果連行業自給自足維生環境都做唔到 其實都好難怪佢地起步階段奶紅資
唔奶連香港製作都無埋
但做起左仲奶就係良知問題
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=200363

《Cytus 2》中國版《音樂世界 Cytus 2》釋出公告 將刪除多首樂曲並嚴格審查遊戲內容

繼日前雷亞遊戲音樂總監 Ice 因個人專輯「Consciousness」中收錄的樂曲「Telegraph : 1344 7609 2575」歌曲內含有「光復香港,時代革命」等中文電碼訊息引發風波,進而宣布請辭後,龍淵網路及雷亞遊戲也旋即發布公告,於中國多個平台下架《Cytus II》中國版《音樂世界 Cytus II》。

相關報導:雷亞遊戲音樂總監 Ice 因樂曲引發爭議宣布離職 《Cytus II》即日起於中國下架
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=200246

《音樂世界 Cytus II》也在 21 日發布了 3.3.1 版本更新公告,宣布將刪除 《小悪魔×3の大脫走!?》 - Game Disc vol.1、《Nostalgia Sonatina》 – ConneR 、《Floor of Lava》 – ConneR 、《Phagy Mutation》 – Nora、《DJ Mashiro is dead or alive》 – Neko 及《iL》 - Emotion Samples01 六首樂曲,另將更改多曲師聯名創作歌曲展示名稱,同時也釋出補償規則,並表示未來會針對遊戲內容進行更嚴格的審查。

《音樂世界 Cytus II》3.3.1版本更新公告

各位親愛的玩家:

針對本次曲師不當言論事件,我方將對遊戲內容進行以下調整:

刪除六首歌曲:
《小悪魔×3の大脫走!?》 - Game Disc vol.1
《Nostalgia Sonatina》 – ConneR
《Floor of Lava》 – ConneR
《Phagy Mutation》 – Nora
《DJ Mashiro is dead or alive》 – Neko
《iL》 - Emotion Samples01

更改多曲師聯名創作歌曲展示名稱。

同時由於本次調整曲單,我們將在 3.4 版本中對全部 3.4 版本前購買並創建帳號的玩家統一補償後續版本中新推出的【黑市曲包*1】,並對部分已購買角色 / 黑市曲包的玩家以下述規則進行補償:

調整曲單補償規則:

玩家帳號下每購買過一首本次被刪除的歌曲,將會收到 50C.COIN 作為補償。例:玩家 1 購買了兩首本次刪除的歌曲,收到補償 100C.COIN;玩家 2 購買了全部本次刪除的歌曲,收到補償 300C.COIN。

對於本次事件我們感到由衷的歉意,後續龍淵網路將更加嚴格對遊戲內容進行審核,避免類似情況再次出現。感謝大家一直以來對音樂世界 Cytus II 的支持與喜愛!

※ iOS 及 Android 部分管道目前正在審核中,將在審核通過後立即上架,請大家耐心等待。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞