【I/A】App台新Game討論及吹水區(5) - 唔撚傾支那驚呀

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
字體仲超怪
我去到15xx差唔多一定有護罩佬
好似onepiece路飛個no1 fans咁一野罩哂毒撚同弓手
好鬼煩
有咩新驚
你地滿晒箱照玩?
香港間C4Cat 係咪都係奶支?
睇返原來隻game都出左成年
似係啦
出隻game 都係網易代理
我都係啱啱睇到佢搵網易先問
奶唔奶真係唔知
不過以現時香港市埸黎講 細公司唔靠賺大陸錢都係食屎
係睇企係度賺定係跪係度奶
《港詭實錄》就係好例子
係奶得唔好睇 但賺左5百萬
如果拎黎reinvest返落個行業度 老實講又唔係幾介意佢奶
但係佢隻驚搵網易去日本開ser喎
但呢個時勢搵得支那錢一次會比人插
你講果隻game 果時係香港比人屌到仆街
佢steam 講話咩呢隻game 唔講政治
D 人一講就del comment 咁
仲要用殘體字覆
賺500萬其實唔算多

另外今次zold out 手遊黎計
佢揀得網易香港台灣都唔會太受落
至於日本人本身可以玩既game 都多到數唔曬
點解會玩外來game
本身C4CAT 打既名頭係香港人製作 先至會留意佢地
港詭就一定係奶既啦
駁唔到既事實

但zold out 係唔係奶就仲有爭議
而佢揀左網易做發行就係事實黎
後悔有back 佢地
唔好咁樂觀
可能一早奶咗唔話你知
嬲鳩
垃圾驚
好彩當初淨係back 左幾舊水支持下
果時見佢最早個plan back 左會有專屬角色 差D back 左
就算今日未奶
他日網易隨時放多幾個大陸仔入佢公司
逼走入面啲人
打住香港公司名再嚟料
唔出奇啦
班支那仔都知MIC 既game 唔受歡迎
已經整間空殼日本/台灣公司出game
真係唔係好明點解日ser要搵網易
5百萬多唔多就 見人見志啦
你要睇返本身香港indie game
正如你唔會話港產片要賺到A4個數先叫多
所以我都會佢食相好撚難睇 我當時都係屌個d黎

我意思係 真正立埸係點 憑呢d行為係睇唔到
正如有班仆街明星89年反支 今日奶支一樣
當然有人企硬就緊係優先支持
但C4CAT呢D我自己覺得可以扮睇唔到 咪由佢賺下香港人以外既錢
唔洗好似《港詭實錄》咁追住佢黎屌
因為你屌完佢 佢都唔會改變立埸
呢D得兩種情況 : 1) 港豬/藍/紅 向錢看 2) 自己人 諗住過橋抽板
前者屌都廢事 後者唔應該屌
所以我主張對香港人寬容D
日本人唔點玩外來game
碧藍航線 第5人格,荒野xx 多日本人玩到仆街
因為呢類既game 日本少出
咁日本都多人玩抖陰既

zold out 呢類佢一開始講果時係幾新穎
但過左幾年日本都有幾隻類似既啦
仲有隻明白方舟同崩壞乜乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞