電動牙刷係咪乾淨d

360 回覆
94 Like 12 Dislike

我有兩隻牙凹得好入,仲諗住買水牙線清得好啲。
點無用法?
我用過覺得唔舒服用返手動
我用緊飛利蒲。有枝可以較力度 連埋旅行盒仔買 當時2千幾。
用左兩年 而家基本上刷兩次就無電之前叉一次,用兩星期。我廁所無電位 好撚煩但係刷得乾淨!
我都用緊呢個系列
Amazon HX6817 $320 (US$40) , 集運 $44 , total $364

香港買就 $599 , 其實有數圍 , 係抵買 , 因為行貨好似都係俾啲濕鳩兩腳叉電機
真係買呢支夠
最貴同呢支轉速都係31000
sonic care 一年就壞
oral b 幾年都重喺到
連登兩大經典神post,水牙線、Tempur臭枕頭..
其實話易壞係咪用家問題 ?

而家啲電池 , 如果每次用盡先再 charge 係好快收皮的 , 用一次就即 char 反而襟用

之前買 dyson 吸麈機又係一堆人話舊電易壞 , 但我用左兩年都未壞 , 都係吸一次塵就即 char 電
覺,用過就返唔到轉頭
睇返AMAZON RECORD 原來2016年買US$35
2019年幫人買US$30

二百幾蚊咋

不過唔會係香港買
電動牙擦唔係全部都係UN落D牙到就得?
隻手淨係控制刷頭個走位

定係你講緊隻ORAL B 識自動行均你個口
刷到變敏感牙齒
你邊度買? 我之前係萬寧買全部都寫made in 支那仲要唔包保養 (利申壞左之後無再幫襯過萬寧)
水牙線適合箍牙人士用 有啲位刷唔到 要隊入去
真 刷牙為求牙齒健康口唔臭
走去美白真係告別法瑯質
牙醫教 識用就一樣 唔識用就傳統牙刷
唔使做刷牙動作,只需要順住方向慢慢移動,高速震動刷頭已經自動做緊清潔動作..
https://www.youtube.com/watch?v=m4_MGFd2Sug
我用Panasonic 最貴嗰枝用咗五六年,之後轉用幾舊水10 9牌子發覺出嚟效果一樣!

所以真係唔洗買太貴!
我幫朋友換過兩次電,如果有DIY底子其實好簡單,但如果撞啱Amazon特價Sonicare 4100賣USD29.9,就不如直頭買過支新!
https://www.youtube.com/watch?v=RdRyJR99s2k
用緊oral b genius 10000 爽撚到仆街
有啲型號會有 MIG , 之前買百靈鬚刨都遇過
呢個post 係咪水牙線 2.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞