電動牙刷係咪乾淨d

360 回覆
94 Like 12 Dislike
新手買左sonicare 4300
$598蚊 , 上維修中心+1蚊仲可以換多兩個刷頭
初初用第一次都覺得震到d牙痺痺地
但好似真係乾淨D
不過又擔心會唔會有d位冇刷乾淨
其實小米果支好唔好用
你格下價
一田特價$508,昨日買
冇人叫你買top model
普普通通healthywhite已經夠做
巴打

呢個係我個人經驗
你可以參考吓

上年我去大學嘅牙科檢查牙齒+洗牙
個牙醫睇完好嚴肅勸我停用電動牙刷

佢表示佢睇過好多病人都係因為咁有牙周病

誤解電動比手動乾淨
而忽視咗好多牙肉萎縮嘅問題
佢話 電動牙刷嘅震動力好大
有時使用不當會對牙肉
造成永久性創傷

電動牙刷唔可以長期用
而用嘅時候停留牙齒/ 牙肉嘅時間都要
拿掐得好小心 唔可以太耐
支那製 不了
電動牙刷刷法唔同,傳統牙刷刷法唔可以用喺電動牙刷
我睇牙醫,佢教用電動牙刷刷法係:
出少少陰力,斜斜地放係表面2-3秒
牙面唔齊就垂直支牙刷刷
巴打

呢個係我個人經驗
你可以參考吓

上年我去大學嘅牙科檢查牙齒+洗牙
個牙醫睇完好嚴肅勸我停用電動牙刷

佢表示佢睇過好多病人都係因為咁有牙周病

誤解電動比手動乾淨
而忽視咗好多牙肉萎縮嘅問題
佢話 電動牙刷嘅震動力好大
有時使用不當會對牙肉
造成永久性創傷

電動牙刷唔可以長期用
而用嘅時候停留牙齒/ 牙肉嘅時間都要
拿掐得好小心 唔可以太耐

電動牙刷刷法唔同,傳統牙刷刷法唔可以用喺電動牙刷
我睇牙醫,佢教用電動牙刷刷法係:
出少少陰力,斜斜地放係表面2-3秒
牙面唔齊就垂直支牙刷逐隻
新果代 oral b 有壓力監控 , 太用力會著燈 , 再唔鬆手就會停轉

以前真係好多人用電動牙刷太大力令牙肉痿縮
好用 , 其實買 p2000 就得 , 只係少個旅行盒同埋唔係黑色

P200 $300 都有 , 而且係行貨 , 德國製
深水埗買 , 深之都2樓果間好平 , 水貨再平多 $20
有冇咁誇張
無誇 , 基本上無頑固牙石 , 用電動牙刷自己慢慢磨 , 洗牙都可以慳番 , 而家用熟左手 , 仍然有電鑽入口 feel

之前用開 20000 震幅嘅聲波刷 , 完全無得比
屈臣氏返左貨 冇左買一送一
香港保養算撚數啦屌你老母

鬼咁撚遠
一至五
遲過你返工早過你收工

屌你老母
用邊款
Oral B P2500
聲波定轉動好
聽日ORALB 買1送1
E+已經開始左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞