有無真Tesla 用家分享下使用體驗

177 回覆
8 Like 18 Dislike
有無人可以解釋下佢官方網個三個供款plan有咩分別
west covina diamond barwalnut arcadia呢啲city就多
點樣月供6k
挪威奧斯陸一街都係,佢哋好鼓勵行電
Model X

後面道門的確好勁,好多位窄到你以為會開唔到都開到,但用落其實係好奇怪,你以為佢係for 泊車用,但其實係好少會用到。
因為如果個位真係窄,根本連自己都落唔到車,變左最後都係對岩位之後,落車,再summon 佢入車位。

前面兩道門都識自動開閂就真係一個QOL 既野,揸返一般車,我同老婆都真係要坐幾秒先醒起要自己閂門

AP 對長途車幫助真係好大,我兩三個月就要揸一次4個鐘路程,因為大部分時間都係行高速,所以有8,9成時間都係開住AP, 真係輕鬆好多好多

其他都係好common 既,QC 非常垃圾,交車到依家個頂蓬又甩過,門又壞過,避震又鬆過

成架車好有科技感,但坐同堂肽既感覺都係比唔上Benz 咁舒服。
有我都應該唔會用/買
Benz 太遲出,Data 少好多年
再加上人才去曬Tesla, 應該有排都追唔到
如果發左達有司機都可能會買S Class 既
同問
早排出左車,其實tesla會有個表計晒嗰兩款嘅數比你
都係俾左最少5萬首期再分期 到50%
剩低自己搵銀行處理咁?
同埋我想問係咪個個都會買FSD
因為好似香港無咩太大用途
我就自己出去借
然後full pay tesla
牌簿可以自己keep
出面息口而家又平
平過直接跟Tesla ?
我個rate好似同tesla差唔多
不過方便d
同埋我想知如果我打算出去貼膜
係咪選白色basic 就算 (因為都遮住)

但係打開門d 位咪會走光見到白色
for example 車尾個到

利申 完全唔識車
唔係好明
你指鍍膜嗰d?
https://youtu.be/SxF7BolPy9k
姐係呢種 我有check 過香港萬幾蚊可以做到
但我唔知佢內籠個d 會唔會貼埋

同埋想問一樣好重要既野
你買個陣有無買全自動駕駛?
好似係香港無咩用
無野啦 check 過可以貼埋入面d 位
不過要加錢咁解
但係真心想問你有無買FSD 5萬幾
無買
同埋香港好似無得開晒全自動駕駛
所以呢到都可以慳番筆
佢而家好似有批現貨係改款加美國製
唔知手腳快趕唔趕到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞