有無真Tesla 用家分享下使用體驗

177 回覆
8 Like 18 Dislike
有得揀差唔多價錢
一定唔會㨂二手model S
個software uodate touch screen
果d其實已經係隔左代既事

即係衣家叫你買全新iphone 11
同二手未開過既iphone 8 咁上下比喻

你唔好當佢係一部傳統車
當佢係一個電子產品咁就差唔多

電子產品?有新買新
15年,係咁啱見到佢個價好抵就篤左佢
mon果到無咩擔心,因為佢話已經換左個新,試車果陣都睇過無咩問題
第2張個鬼妹仔
佢地啲價真係好吸引⋯

講真有保養其實唔怕買,反正都係返廠搞
Model 3連錶板都慳變咗平板上面嘅一個數字
真係唔係幾接受到
好多人覺得時間唔係錢㗎
寧願日日排隊等的士,都話唔會養車
你個名
我男友架model s壞過十字頭(唔識回軚)同埋前兩日個左尾門抽唔識彈出黎
但其實自己整到 所以識整既話好抵玩
仲有聽其他人講成日壞軚上面個轆轆制
其實係咪用屋企13A插頭就charge到? 定係要裝另外既野?
我住村屋中層, 距離個車位大約五十米, 夠唔夠長駁落去charge?
條線會唔會太遠呀
我就住二樓連天台
係露台掉條線落樓下車位差
13A 慢差就大概12km/hr
夠玩啦12個鐘都差到144km
一日渣到盡都冇100km
一番到屋企就差,爽
每km計番$0.3
買個13A 普通3腳插charger差到
上TB/ Carosell 大把
想問下平版既導航係咪同long range/performance 既好大分別?

諗緊出最平既SR+,但唔知個導航係咪差好遠
Ching model3 SR+?
新車有無需要番廠執deflict?
利伸: 諗住宜家部2011車夠期下架就換電車
SR+ 都有sportify? 我以為google map+sportify要performance/long range先有
根本美國本土都少人揸,係香港地方細先咁柒多人揸
咁的而且確香港係非常適合渣Tesla
其他我唔知
係San Fran 同LA我見到好多
La邊到?好多?
近santa monica果邊
San Fran 就bay area San Jose Auckland 都見到好多
欠配套
點解咁多負皮
泡菜車喺連登係原罪
想問中電快差同中速差電,即係有幾快?
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞