有無真Tesla 用家分享下使用體驗

177 回覆
8 Like 18 Dislike
保險買全保,tesla 有專屬公司做埋。
睇你NCB幾多,13000~19000咁上下。
上官網有得禁下個計算機。

全車都係玻璃,換玻璃要自己俾2k墊底
,包換7次。
哇,TESLA 保險貴到…d油錢係翻度
寫好啲個bot先啦,都唔知up乜
1,2同意
3點計?TESLA維修聽講貴到好恐怖
佢都知維修貴,
佢有保養,保養有效維修都係免費。
(除左人為損壞,炒車自費)

保養完左,都可以再俾錢續,
2k 保5年,一開始免費保養左幾年先。
咁睇落係insurance 貴
牌費平 一般車都好幾千
電車計重量,好似7舊牌費定1千
唔記得但總之好平
無諗過
當Tesla 2500cc 跑車,個牌費拉番
門鎖好壞得吓
屋企冇叉電係咪唔係諗一定買LR
15 16 唔知買SR+ 定 LR
想知多d部niro有啲乜嘢好處同壞處?
有冇人用過又一城d叉電位.?
我見b3好似唔少中叉位
睇數字好似平過sc (冇免費sc計)
去親果度食飯買嘢個幾兩個鐘基本
如果model3兩個鐘中叉叉到一半都似乎諗得過

利申: 諗緊model y
壞處:

1. 無Tesla d fancy functions, Niro 仲係一部普通車,只係換咗驅動方式

2. 錦龍代理, 乜都唔俾自己換

3. 個樣無 Kona 咁型

好處:

1. 行足500 左km

2. 內籠其實唔差,真皮籠

3. built quality 堅好,隔音亦好,

4. Equipment 堅齊,有carplay / Android auto. 藍芽, wireless charger, 軚氣計,仲有凍椅(夏天超有用)...etc.

5. 有後座冷氣出口

6. 全保唔太貴,我40% ncb, $8k. 我買時有5年免費maintenance 送,家陣唔知 ( Model 3 / Hyundai 要錢)

7. 加速其實都好快,不過同model 3 有d距離

8. 大架過Kona, Hatchback 搬野方便過Model 3

so far 堅無投訴,地獄腳車日日揸無得輸
仲有跟米芝蓮軩,Kona 好似係跟韓仔軩
點解唔買Ioniq ? 好奇問下
得細電
KIA 換電價錢點?
唔知,不過換電前我應該走咗佬
其實多唔多返廠維修?
係連登講T車 實俾人屌到上天花頂
幾年前第一次見到model s就覺我好型
可惜果時岩岩出黎做野冇錢買
前排心思思想買3 都知佢多問題 諗落決定果時見到3月美國y交貨
真係好想係下年3月前香港 有得買y
唔緊要啦講咩車都有人屌
我相信連登一定唔少t車車主
所以係好好機會收集意見地方
我都坐過我朋友model s
前面還好但後面連手柄都無fing到傻
Tesla依家係美國制定支那制

美帝仲可以諗支制嘅同揸BYD有咩分別
S係幾年前既產物
一二手基本上都唔會買佢架啦
電子野一係唔好買一係就買最新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞