有無真Tesla 用家分享下使用體驗

177 回覆
8 Like 18 Dislike
個籠真係唔可以同歐洲車相提並論
唯一有驚喜嘅係啲凳都幾軟熟
….............
唔係好明電費係咪all in咩意思?
其實中電免費叉到幾時?
要$0.8-$1/km 電費咁貴?
叉滿一架Long Range其實要幾錢?
$0.8計咪要$400?
揸緊官方二手model s
講真30個我覺得ok
買個陣送supercharge wall charger
基本屋企日日差
香港咁小
基本玩足全日
最盡都有剩15%
不過講真揸唔覺
但係坐既話好易頭暈
小問題都有既
不過返廠都算方便
但揸真係似打機
揸寶馬正好多
張凳都厚啲靚啲
不過tesla 連手機同聽spotify都方便好多
仲有個人認為個牌子好聽過韓仔
想問下 係你個車位果格到裝左充電器定係係個停車場係啲訪客位到裝左充電器
日產leaf
VW eGolf
唔會無選擇既
但市場上比較平衡既選擇應該係Model 3 既
車位果格裝左充電器
裝左幾錢
裝果時要唔要同管理公司講
你又岩呀
Tesla真係好食油
仲有等人開冷氣唔洗燒油真係好正
去邊都唔洗諗酒錢
中電本身收幾錢度電架?
75度係指充滿?
如果我淨返50%咁去充係咪唔使$225?
拉左120米線,連工包料2萬
要同管理處夾,再搵中電申請多個電錶
如果你問既中電本身收幾錢度電係指中電既充電站呢,咁應該無答案,因為佢從來都無收過錢
如果你問既中電本身收幾錢度電係指自己裝既充電器,咁就每度電1蚊左右,充滿75度電就75蚊囉
明白了
golf同leaf都不了
個代理都好似頗廢
其實有小問題要入廠我都接受到
因為本身有兩架車

叉電都解決到,工作地方有
係未搞清楚叉電費用問題
會慳得返,正常2.0t 私家車一個月入油都2千5起跳
想問下啲15-17年既model s
仲有冇keep 住software 有更新?
無得屋企差,唔好買
有得屋企差,贏哂
想問2018年前既車主用舊MCU有冇覺得頂唔順咁lag
買左架2手model s,等緊執齊野就可以入箱
好期待
我村屋屋企有得充,其實已經冇缺點

停車等既時候煲冷氣
上車前15分鐘開定最大冷氣
上車自連Spotify
加速快,全景天幕
簡潔minimalism design(我本身就鐘意)
冇車匙,電話bluetooth行近自己unlock
離開架車自己lock
Autopilot 去村場果d直路,tunnel可以玩下
最新科技 OTA update 好似iphone 更新咁
前面個trunk 我成日放野食
佢有鈎可以鈎住d袋,車廂唔會有味
唔撚洗再去油站
唔撚洗再理油價
唔撚洗攪架車又咩油路水路咩隔物隔果d
Engine d parts又唔知做咩撚野
全車比你攪到加到既就係水潑水
行車靜,加速seamless smooth
語音認廣東話果d navigation 冷氣開大細果d好準

暫時無壞過野
內裝唔叫豪華(自己冇所謂因爲我鐘意簡潔)
有時外裝可能paint有少少defect
唔alignment 果d (我架冇)
我自己搵唔到咩缺點
33萬一換一新車
比到差唔多top notch tech 你
我冇投訴

屋企冇得差就唔好諗
隨左你公司有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞