LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
consultation fee都四千幾⋯⋯唔知你有信轉介會唔會平啲
我覺得有智慧齒之後塊面越黎越方 如果冇救就算了其實我得對蝴蝶牙同埋少少唔齊 先想平平地箍Invisalign go 但係又冇咩人討論....
唔洗介紹喇book個時講上網睇到就ok

我去consult個時佢話我都知你地成班人係連登黎,所以話上網睇到人介紹佢已經自動平左比我
因為多數人覺得自己小問題
但最後睇完醫生發現自己問題好大
所以轉傳統箍
智慧齒剝完後覺得面瘦左
係因為本身智慧齒生出黎會令個個位面豬既肉漲出黎
剝左之後d肉收返,所以先會話覺得剝完瘦左
其實只係腫同唔腫既分別
我本人剝左一邊
同另一邊比係無分別
可能我面既肉比較少
面好多肉 早知consult多d牙醫先做牙模 大拿拿千八蚊
真係要睇多幾位醫生先得
因為有巴絲試過幾個醫生講既野都唔同
最後佢考慮左好耐,睇埋專科先決定到箍邊位醫生
咁貴,佢好出名?
中環梁醫生好似仲平啲
各位想問下剝牙後通精要等幾耐先上得牙套?
我睇嗰個牙醫話第2日上得
*通常
有冇人試過卓振宇?
爬下文睇下consult邊個先
佢專接複雜case,但咁L貴都仲好full booking,之前都有醫生介紹我去但都講明係「好貴」
我箍中環梁醫生,但如果箍牙配合手術其實係會貴啲,梁醫生quote過比我如果箍牙加手術嘅箍牙淨費用都要八萬幾~
原來係咁 價錢真係嚇親
骨問題真係好煩
開始已經多人
咁怪...巴打consult多個醫生睇下點講
我冇呀
我仲1516緊傳統鋼箍定Invisalign go
Ching睇完有咩感想
其實佢係咪嫌麻煩廢是攪咁多嘢?
我尋日整左牙模千八蚊 覺得態度幾好 人又唔多 我唸住睇下go既電腦模擬效果點 一個禮拜之後收到再update你 我都係1516緊 我另外book左月尾consult klw李醫生 到時候問下傳統點先
$300
照X光+$300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞