LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
有無係 康齒堂 / 游舜華 度做 隱適美箍牙 cool牙 既受害者
https://lihkg.com/thread/2031041/page/1

呢個牙醫,集團式牙科診所,專業、醫德同行銷手法都好有問題,
包括搵Sales 跑數,以灰色方法做網上廣告,網上討論區遍布打手跑生意,
然後當收左錢當病人唔係人咁對待。

俾左錢肉隨針板上,仲要俾佢整壞我D牙,
我相信其他苦主受害者,唔想再俾呢D害群之馬害人
個牙醫好癡線
幫我同一日上藍色圈圈+剥牙
依家雙重痛楚
剝幾多隻牙?
你醫生咁進取既

可以搵啲冰包住毛巾fu下塊面呀
今次剥一隻小臼齒
但又要止血而啲藍色圈圈又好痛
好論盡

休息多啲 下次類似情況試下同醫生講分開整啦
諗住揾Consult之前自己去照X ray先 無知請問係咪去私家醫院book就有得照?
請問有無倒及巴絲 近排想的起心肝去搞搞排牙
但我唔知清楚自己屬於牙齒性倒及定顎骨性
我應該搵專科(矯齒?)定普通牙醫睇先? 唔該
我都有倒及同埋照完X ray話我少左5隻牙
之前去專科做過consultation 話係下顎骨太長如果要處理倒及要切骨
比左個plan我話先箍齊排牙再移位補牙鑲牙 之後再做手術切骨將下面個排推返入去 然後再箍
個專科話如果去政府醫院做佢要同個邊d醫生開會計位好似好麻煩咁
有無打算去菲臘牙科睇?
我想等肺炎過左去睇下 聽講收得好平 但唔知伏唔伏同人地肯唔肯收我做patient
咁最後 你有無做到?
無 佢個陣叫價過100K太貴 同埋未夠18歲如果要做政府唔收
箍緊隱適美落左橡筋
個箍勾橡筋個個位好尖刮牙肉好撚痛
大家通常點處理?會自己搵挫磨一磨佢定點
剝牙第一日食粥
第二日變番正常飲食
鋸扒打邊爐
有諗過 做到教學病人真係平
不過都要出面refer去 而家唔知搵專科睇先定點
倒及絲 啱啱去consultation
牙醫話我係成個下顎骨生得前過上顎 做成倒及
唔建議我剝牙 最多係磨牙
箍完效果唔會好大分別 最多直少少 上排冇咁斜

另外推薦去搵李醫生做consult先
之前去過另外2間 為sell而sell連我排牙都冇睇清楚
李醫生會仔細睇 comment 都好客觀 直接同我講唔箍好過箍 叫我考慮清楚
我追左追一post 應該係講緊Dr. Lee, S K?
咁絲打你個case打算點?
正常程序係搵左普通科先,佢地覺得你case複雜先會轉介你去專科
我喺我屋企樓下診所箍,4-5萬,效果唔好。食屎
唔該哂絲打 真係唔知D流程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞