LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我有倒及問題所以有兩個咬合,細個箍牙個次剝咗上面兩隻牙而冇搞到下面,但我上顎太窄凹咗入去,有其他醫生覺得上面冇咗兩隻牙仲要太窄好難再郁到啲牙,除非做小型顎骨手術,但我自己唔想搞咁多野淨係想純箍牙,加我牙骨好薄,同下顎骨唔平衡一長一短⋯⋯好多問題,我自己都講得唔清楚,不過先天條件關係都知道唔會箍到好完美好靚,但好過而家同牙齒健康就ok
agger,快狼準,好快搞掂唔多口水整完就走(如果你鍾意同醫生吹水嘅就唔啱你),手勢幾好幾溫柔同有禮貌,姑娘真係好supportive,你有唔明問佢哋基本上可以答晒你,time management都好好,基本上都好準時(有其他牙醫真係等足個半兩個鐘,坐到訓著),試過遲到比姑娘叫我下次要準時咪會拖延咗梁醫生之後嘅booking
其實梁醫生都同我講過唔可能100%改善除非做手術
呢個都係我揀佢既原因之一,佢真係老實話你知有咩limitation我都係諗住改到幾多改幾多
其實落骨釘大概一個月倒已經開始有變化
睇你牙肉露得多唔多
我就3,4個月倒就已經無再露牙肉
利申本身大笑會露5,6mm牙肉

你放心一定好柒 而且拉上過程中棚牙會哨過之前
笑唔笑都好老尷
我本身無mok牙 過程會有牙喇

好好彩我捱都過左lu
漏咗答 我2粒人中 2粒上棚大牙位
Total 4
係呀,真係老實,雖然佢話其實我個case做手術係抵嘅,因為我上顎同下顎骨都有需要,個效果會比其他人更明顯,但佢都話我又唔係要做model同明星正常人可以改善到已經好好,又話其實九成人都唔會揀做手術,除非你錢太多
啲人成日聽到話我想箍牙就問我係咪想做明星,有邊個唔會想自己靚啲?又唔係整容
又唔明人地啲難處就係到咁多嗲
有無係菲臘做過手術?
有無手術前要買/食既list?
無認真度過幾mm,應該同你差不多
牙肉露出程度有一隻牙咁高

咁係唔係冇再露牙肉 就會拆骨釘?
定完晒成個箍牙療程先拆得
咁請問如果要剝牙 梁醫生會剝埋定自己出去剝?
要出去剝架,佢唔包剝牙
點解會上下調轉都戴到 size都唔同
佢唔會拆住
留係度都無乜影響
我仲未箍完嫁 可能之後又會用返呢
黃偉光冇介紹人係咪冇機會book到?等唔到姑娘打黎
應該一樣,點都要留咗名等姑娘call back,你冇問佢大概幾耐?
冇問到 之前以為轉到會打黎,追完po先發現要等好耐

我見絲打你好似consult左幾個,其實我仲諗緊consult 梁醫生定黃醫生...

我有哨牙,露牙齦同嘴突問題,consult過一個普通科醫生,佢話剩係可以箍齊。之後搵多左個專科,佢suggest我落骨釘,但佢勁sale隱適美,傳統同隱適都係報65-67k,唔包骨釘、剝牙

其實係咪正常價,貴到唔想箍了...
同問
今日岩岩Consult過隱適美
佢報價平到Pk
$28000唔包固定器
話一年內都矯正到
點解隱適美可以平到咁
多謝解答
好想快快脆上左佢 趁戴口罩無咁覺樣衰
原來個感覺都幾得意,啲膠真係香香哋
好彩無反胃
呢個價。。我未見過
邊位牙醫做爛市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞