LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
佢話我塊面一邊長一邊短中線爭好遠,如果剝咗一隻門牙,靠其他犬齒去對位就會好啲,我都唔係好明即係點,佢又唔會有類似情況病人嘅相俾我睇做參考係我啲牙同骨先天條件差啦,咁我都唔想架,但佢不斷強調話有啲嘢唔係遷就就整到,佢話係根本冇得比佢做,然後我就覺得同佢嘅expectation有落差,我作為一個病人會覺得呢個醫生冇喺我角度咁去諗方法幫我,只係用佢果套審美觀套喺我身上我又唔係要去選美,我根本從來都冇諗住要靠箍牙去改變面型,我只係想我嘅牙齒將來可以健康先去箍牙

我相信佢嘅手勢都好好,所以先有咁多好評同要排咁耐隊,但都希望呢度咁多巴絲如果牙醫建議要剝門牙,真係要考慮清楚同真係無妨搵多幾位牙醫做consultation
Cool完你就會明白牙齒整齊對一個人重要性cool完嘅巴絲應該明我講咩夜晚刷牙呢啲基本野唔講啦 一定要用牙縫刷 每個月較緊牙cool頭幾日唔好食硬野 一來好撚痛二來嘥錢買難受
所以都諗緊整唔整好 因為單靠牙膏嗰啲應該都幾難整返白
呀姐
上連登老馮要講年齡呀?
使唔使scan埋身份證上來證明年齡真實性呀?
如果唔方便留tg嘅話都唔緊要,我照樣係依度問你得唔得?
想知梁醫生可以點分期俾錢?consult幾錢?
同埋絲打覺得係佢度箍係咪真係解決到上一次箍牙嘅問題?
因為有去問另一個牙醫 佢都好好人 但就話我咬合冇得救
所以有啲失望
奉勸要剝牙嘅人真係好好護理傷口
話說我要剝四隻小臼齒 分兩次剝
第一次剝右邊 剝完好小心翼翼處理
第二次剝左邊 因為有第一次經驗無咁驚
但係屌 我剝完當日就忍唔到口食肉丸又零食
仲要太開心用埋左邊咬
第二日去打邊爐 又食豬牛魚蝦蟹海鮮咩都有
跟住就嚟料 個傷口依家痛撚到pk
又要啱啱換新箍加attachment 好似帶緊箍咒
每秒鐘個傷口都棚牙都好撚柒痛
留名想睇
不過你介意就唔好啦
姐係個傷口再爆開流血?
隔左幾日覆返轉頭原來係要blame the victim你的資訊真有用
搭單問下,有冇人覺得好似cool完牙之後下排牙係比上排牙黃?我戴鋼cool既,早一兩個月拆左之後我發現下排牙好黃 ,我想知道係我刷牙刷得唔好定呢個係普遍問題?
多謝各位巴絲 好滾動
我block左呢兩條友算了
其實箍完牙黃係咪必定?
我最怕第時甩箍果陣鋼粒位同其他位置唔同色就柒
攪到依家唔敢飲咖啡奶茶
(不過今日飲左咖啡,飲完即飲水沖口)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞