每日揀隻爆升/爆跌股(不斷更新)

815 回覆
45 Like 10 Dislike
Ching 睇睇尼張圖,真係勁得意
1093 VS HSI
127 似升完
睇唔睇到個分別?
新手
呢個圖嘅意思係咪個波浪會上去咁解?
好,見係你再追問
即係1093 好受大市升跌影響,大市升佢就升,跌佢就跌。
石藥5年入面,營業額升左一個double,COGS keep 到,
純利就升左3倍,老實說,真係唔差。
唔該晒Ching
因為我見佢依家個價都kind of叫特價
睇咗佢業績好似又唔錯
要留意,無個人意見及分析
純粹打返D 事實出黎
本人並未持有相關股票。
同埋祝你贏多D
尼個其實好好既學習經驗
突破都要講資金、講業績,喺今既時勢,我話會升到1倍你都唔會信。
講資金:淨流出 (今日-$5903萬)
講未來業績:受疫情影響
唔好聽出面太多,要有自己分析
你咁樣係高位$26蚊同人接貨
㸃睇1211 嚟緊應該高位回調跌到46~50$好唔好入貨
咁有心機講咁多野原來換黎 6個負評
其實會係好灰
如果要買,點解唔係 SMA50 $44.178?
但佢依家應該唔會跌到咁低
雖然錯過咗最佳入貨時機 但都想搵位入 呢隻前景應該幾好
493 國美零售
大家點睇
俾返個正評你, 我就係覺得之前跌到咁都可以上返去+突破前頂
就博佢突破仲有一段...點知..我唔止26蚊買呀..
其實我唔敢講1211 前境好好,我最少睇到1211面對好大既competition
講車款,又要同其他車廠鬥
講R&D技術,我又睇唔到佢點同tesla鬥
講補貼,如果我係政府,係應該直接補貼「大陸好興爆炸既電磁」 定係補貼間車廠做多D車?
1211 盈利其實一直跌緊,除非佢半年內識做架 SpaceBYD,如果唔係,我睇唔到大升既理由
分柝係有原因既
多謝你呀CHING
突破其實係有可能,不過要睇佢突然有冇好消息,支持炒上去
我之前買另一隻股, 見佢落緊買, 已經跌左2日, 之後再跌多4日穿埋位, 我走左, 走左兩日彈到傻, 我蝕唔少, 好灰心

就揀隻終於岩岩突破既股去買, 點知一買就幾連跌, 而家差唔多-10%...
心諗我點揀都係輸...
好似今日咁, 或者呢幾日咁 我都唔知佢跌WHAT
都無話永遠是對的,D 人成日講:
「若果想投資減風險, 最好就寧買當頭跌, 莫買當頭升。」
亦有D人調返轉咁講
五雷轟頂呀 ching
唔好唔信,小心啦
hi 我喺之前問1316 果個

想問你覺得仲有無得爆上去一轉先回 定而家會橫行整固

有d 心思思想走左先
樓主點睇HKTV
小弟4.27入 長渣定去到咩價放左佢入第2隻好過?
樓主 點睇1772?
會睇突破衝上去?
留名學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞