每日揀隻爆升/爆跌股(不斷更新)

705 回覆
41 Like 9 Dislike
可能聽日夏威夷傾完計又反枱呢
多謝巴打分析
今日開車升到36, 睇走勢應該會破頂?
我29.8入 34.9 止賺走左, 35.9 又追多一次, 想睇39~40
其實要留意下今日既close 係highest closed
尼個勢頭係好唔錯,如果個大市繼續向好,1772 都係會 On trend
恭喜哂ching
睇黎雙方高層專登飛去夏威夷反枱
琴日入唔切唔緊要,今朝開市都有機會
不過我地又可以咁諗嘅
談判出黎雙方嘅招冇預期咁辣
中美關係冇預期咁薑
好友又贏
大家點睇6186 飛鶴
883聽日有無得升?
但係點睇527之前俾沽空機構狙擊 怕唔怕有風險? 同埋呢類電池股仲可以炒幾耐度?
今日其實已經殺左熊仔重貨區24300-24399
中印
朝韓
隨時走火
其實527 尼D 股我無乜研究
527最正係,過去5年營業額增長失望,但COGS 不停增加
佢同3800果D 差唔多命運
佢唯一要炒高既時候,你會發覺就係財經雜誌無啦啦又吹新能源
1772 一大棍上到 $36蚊
真係好難預計到幾時停,不過2020業續應該唔錯
咁即係點
sor 我係想講819 唔係527
樓主 1585 同1922 點睇?
幾驚你話527
打杖始終會帶動多D 石油需求
不過外界傳打得成既機會好細,刷槍走火機會就大
同埋講緊中印開第二次會,到時應該點到即止
講返883,OPEC話2022先會回復疫情前既需求
如果ching係睇中長線,883 50天線 $8.78 附近應該係唔錯既位置
ching, 應該有做功課同有眼光,
之前有bro問1211, 1585 盤數靚太多,尼2個月升左個double
南下資金流排行榜值得留意
港股今日(14日)全日跌350點或1.5%,收23,829,全日成交1,186.54億元。滬股通(南向)淨流入29.3億元人民幣,較上日淨流入19.9億元人民幣擴大;深股通(南向)淨流入21.38億元人民幣,較上日淨流入23.63億元人民幣縮小。

滬港通(南向)資金流入的三大活躍股份,依次為中國飛鶴(06186.HK) +0.060 (+0.387%) 、美團(03690.HK) -0.100 (-0.058%) 及平安好醫生(01833.HK) -2.100 (-1.860%) ,分別錄13.79億港元、1.69億港元及1.23億港元資金淨流入。

(source: aastocks)
有北水應該好升得?
咁起碼每日知道近排內地大媽D 喜好啦
業績好似唔錯 但係大陸奶粉真係有市場?
限聚令取消,
真咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞