每日揀隻爆升/爆跌股(不斷更新)

705 回覆
41 Like 9 Dislike
裂口開 破位 大成交 中哂
但個人好懷疑763係咪真係拎到7nm甚至5nm晶片出黎

763外嘅其他華為概念股都係觀望下好過
出面D 股評人話係上年既舊文炒返出黎
981大家點睇
強勢股啦
763做唔做到7nm唔緊要,有7千幾萬淨資金信就OK啦
永遠市場都是對的 利申返:琴日有炒 而家仲有貨尾
近排試左幾日 day trade
一入好快keep住跌,次次都要輸離場。
坐又坐好耐做到好似唔係daytrade咁
你前幾個回覆話要識睇燭係咪指睇啲燭身形狀果啲?
多謝ching 強烈推薦先
你可能每次大市Gap High 裂口高開先黎入貨
入既position已經高過琴日既highest, 所以有你講既情況
Daytrade 太多學說,有啲就睇盤路
有啲就睇 1min Chart, 有啲就EMA
同埋Daytrade我只炒期貨
其實第5位既華虹都值得留意
似係睇到北水想炒埋聽隻
尼隻
短線入左2588,772,708,2018
樓主有冇美股介紹?
唔知有邊啲學說可以參考
淨係叫識睇小小 boll ma rsi,但覺得好唔夠用,成日都好似入完做錯操作。
睇1min 覺得佢啲波動令到啲指標好敏感而唔實用
點睇1515
不過我睇fa 著重業績同pe多 同你地睇既野唔同
手上有1211 3323 2020 呢三隻仲有冇得升
ching,比你講中左喎原來
CHING 可能要挨少少價,我覺得 2588 基本面無乜問題
美股都係大家講開果D 啦
試下睇埋個大市動力啦
炒股有時唔係成日揀岩強過大市既股票
3690,2013 果D 跪低左後唔易搵到其他
388 係一個好好既例子
1515 自從3月底公佈全年純利3.9億人民幣後,股價慢慢上緊
都有睇既,
我淨係怕心動 大市跌既時候,佢防守性無其他咁強
不過今日$30蚊有反彈
其實3隻都係好野黎
3323 > 2020 >> 1211
雖然大摩話「微信小商店」目前對微盟影響有限
加上$8蚊有支持,但SMA(20) $8.842尼個位仍然唔敢入市
希望SMA(50)有機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞