[IVE]香港專業教育學院2020新生入門攻略(1)

1001 回覆
42 Like 10 Dislike
Thanks都起碼有個希望先
中學勁多運動同學去讀,個個都話伏
出路如下:
1.發現出黎份工閪到仆街,之後讀第2個HD
2.讀緊IVE 果D TOP UP 避世
3.做D 唔關事既工
4. 慢慢retake,永續學生身份, 講緊2016年入學
我見佢地成班讀果時日日係個gym room做GYM
我諗我知2016入學果位師兄係邊個
咁就死依家先轉科仲趕唔趕得切
唔同分校都可以轉?大既要幾耐佢先會打返比我?
可以轉 填form Send 去 想轉個間分校 俾$200 如果3日內冇人打俾你 你打去分校問 問完會叫你Send多次email去分校 之後會做電話interview問下你點解想轉 等多日就會通知你成唔成功

最好睇咗你想讀個科分校收夠人未
唔該晒,咁佢會唔會睇個分?如果我個分低過佢網上寫個科個平均分係咪唔會收?定有位就多數會收?
我覺得自己諗清楚自己想點囉
我以前讀果科
有d同學都係讀完個伏hd 畢業/中途quit再轉入黎讀
好多呢d case

你想有份工返下 咪求其讀d輕鬆野

想有小小出路會補埋個degree咪讀工程/IT ,不過讀果陣會辛苦囉
其實咁唔覺得好嘥時間呢又冇得defer曬啲科重新嚟過
佢打俾你嗰陣會同你傾 . 我諗你本身係有學位轉科收你應該唔成問題,不過試咗先唔會後悔

諗定轉科理由
我都唔可以講到咁實話俾你知佢係咪一定收或者一定唔收,因為我同你個情況有小小唔同
除非你想揀啲熱門科幼教社工個啲, 唔係基本上5條2就入硬

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞