[IVE]香港專業教育學院2020新生入門攻略(1)

1001 回覆
42 Like 10 Dislike
我係6月頭就完成found dip既 想問下 ive個邊已經比左offer我 話要13號一5點前去注冊交留位費 但我個日要返工 去唔到 有冇得拖後交
打去IVE問
申請人須於註冊限期前親身前往取錄院校辦妥註冊手續,包括繳付留位費港幣5,000元 (以自動櫃員機 / 東亞銀行 / 網上銀行服務 / 易辦事 (EPS) / 劃線支票 / 現金等方法繳付)。

希望幫到你啦

參考網址
https://www.vtc.edu.hk/admission/tc/s6/application-information/degree-higher-diploma-foundation-diploma/central-admission-scheme/
thx ching
青衣
呢幾日都可以交喎
想問下 我係放榜統一收生個日用FD成績去報HD得唔得㗎
唔係熱門科 環境科學嚟
咁點解你想讀呢科嘅?
邊間院校嘅Found Dip?
Cuscs
讀完CUSCS FD等如DSE 5條2?
電腦工程
放榜去報得唔得?
想問電機想讀PT
如果無相關工作經驗係唔係一定唔收?
見佢下面有一欄寫住
申請人應在電機工程或相關行業工作,方被考慮。
可以,但排死人
上個星期考左pt bs hd 入學試 有冇人知之前大約幾時會有消息講收唔收? 唔收會唔會有通知 ? 謝謝
IVE啲科剩係上堂睇notes操pp就夠做
真係想讀上去先搵reference book睇啦
唔洗讀 C++ 不過其他個三科冇底既話會跟得好辛苦 話哂人地中學讀幾年既野要你幾個月讀哂
同埋睇熟啲assignment 啲test 考試成日都跟住出
巴打想問如果白紙一張 應唔應該買本電工書睇定溫熟啲數先好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞