[IVE]香港專業教育學院2020新生入門攻略(1)

1001 回覆
42 Like 10 Dislike
好似chur 過 sem 3 ! 幾時 ea, exam?
9月已經要交EA assignment
禁多位讀it嘅師弟一定一定要揀係青衣讀
一 大多數青衣呀sir 好有heart教書
二 唔識有勁同學carry
三 語文科易靚grade
四 易d有 ugc offer 尤其係city poly 佢地優先考慮ty學生

利申game software development grad
8月尾報重報唔報到
我gpa3.9 入翻中大
新人有咩問題都可以問下
師兄有冇source
嚟緊我想入gsd
大概要gpa 幾多先有offer?
聽講Ive 有分班
入咩班最好?
同埋你咩班?
好掛住海哥
今年PT civil Hd 畢業
Top-up 讀
THEi 定 RMIT 好 ?

剛收到RMIT condition offer 收2.3 GPA

自己應該得2.7

衰唔夠勤力 心態差
除咗做assignment 真係無做過數咁制
source 留tg 比你

3.4/5 bu cs interview正正常常就有year3 offer
3.6 up city cs year2 offer 今年因為疫情唔洗interview 直接有offer
3.8 up poly computing year3
E幾間u 靜係睇頭3個sem成績 除左poly會睇埋sem4

分班方面我都唔知
你讀咩科架師兄?
師兄咩科最易讀又最容易入u
好嘅
唔該師兄
你gsd 讀成點?
IT SE GSD

Construction:Building studies
ching 有冇得轉mh讀見好似仲有位 利申今年shatin ive bse hd
ive se gpa 3.5 就有
如果想入CS 就比心機d上到3.7-8
幼教難唔難升u?
3.5 aim bu cs or city ie 就有機
City cs 3.6以上 poly computing 3.7以上 Cu cs 3.9 ust 3.9+
其實升U 睇你會唔會認真Sem 1 谷GPA 2-3都要谷但開始難 所以sem1係關鍵
如果頹左好難追 因為頭3個Sem Cgpa 嚟嚟報大學
要升U 幼教有Bu edu cu hku
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞