[IVE]香港專業教育學院2020新生入門攻略(1)

1001 回覆
42 Like 10 Dislike
Sor 你要27號之後去搞,因為佢派咗個offer俾你。27號1pm 再上網睇有冇餘額俾你申請。
佢應該要去到後補申請階段先可以再輪過街症
咁如果我交左宜家個offer嘅留位費,27號再搞果陣洗唔洗再比$5000留位費?同埋c hing知唔知廣告設計多唔多人報?Thx
有冇人讀hkdi
讀咩?
你可考慮先接受現時學位及交留位費,再於 7 月 27 日下午 1 點後於課程開辦院校(即係要直接去hkdi)申請轉往有剩餘學額的學位(要交$200 手續費)

又或者

你唔註冊現時學位,你可以於 7 月 27 日下午 1 點開始於課程開辦院校(直接走去hkdi)申請剩餘學位,但你現被分配既學位將於註冊限期後被取消。

暫時只可以咁答你,因為餘額學位嘅申請,有待招生處tbc。

但你可以聽日打去2897 6111去招生處問27號12pm前可唔可以轉科,或直接打去3928 2222 hkdi 問可唔可以27號12pm 前轉科。不過你帶定200蚊去。
以上唔代表vtc最終決定,因為政策五時花六時變做之前打電話問清楚先好出門口。費事俾人話我伏你
有無人知沙田既SE教成點同升到ugc?
見到好多人吹奏青衣但無人講沙田
ENG同IT科既話
如果青衣有開
就一定以青衣做首選既 以前D人係咁講
無見過一個ive仔比心機讀升唔返ugc
有 我用fd成績報即有offer

利申 as科
係咪我錯覺
點解好似越嚟越多人揀SE
真係咁多人想做IT狗咩
Ive fd定其他?
報咗咩科?
你係其他院校嘅Found Dip?
其實我都想報
it好似係大勢所趨咁
更新換代得有d快
唔太識個市場動態
意思係已經太多人?
想問讀完fd 係咪只可以升ive hd?
出面hd 收唔收 ive fd grad?
聽過cc同ou 會收
環境科學
language都轉左幾代
話就話大家差唔多
意思咪係fg同你exp都係差唔多
好聽就係終身學習,唔好聽就係終身fg
邊間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞