[IVE]香港專業教育學院2020新生入門攻略(1)

1001 回覆
42 Like 10 Dislike
仆街好後悔
轉科喇
不過我自己都冇咩科特別有興趣,轉都唔知轉咩好
想問下巴打知唔知除左it eg科之外仲有咩科咩比較有出路?如果讀eg科冇m2底會唔會難讀?
ive 係得 it eg 比較好 , 你讀eg 科 我諗你努力啲都讀到嘅 我朋友冇讀m2 都可以畢業 不過會勁chur囉 同埋呢兩科基本上係全男班黎 要預咗冇女識啦
唔該哂巴打
男6 女4
我讀左, 個牌出去三個月就得到, 嘥時間
係, 有兩個老人課程呢個已經係cp值最高嗰個
絲, 理論上係應該去做保健員不過 我諗會讀埋其他erb三個月嗰啲咩物理治療助理嗰啲, 賺夠錢可能先再諗top up
老實講呢一科都用唔難肥, practical真係畀多少少心機溫度合格日操夜操搵埋幾個同學,除lan科

利伸:性格剛強同埋溫柔混合體, 但係聽啲人講呢行好多伏嘢唔合格嘢

利伸:nursing 一肥拖一年

利伸:我啲同學大部分都係最後去讀護士同埋社工課程或者呢2方面行, 或者有啲年紀比較大啲就直接做保健員
想升返護士課程難唔難架
巴打今年grad?
有冇讀埋個touup
三年前Grad, 報左今年Top up
中間段時間做番呢行?
點解會回心轉意讀番topup
就係做旅遊呢段時間冇工開咪讀返個top up
GPA 要過 3 同 Interview 正正常常,
有心理準備有機會要由 HD 讀起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞