Mazda車主揮手區(9)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
m3 x定g好
如果x i-plus就不如6仔
同意
6正好多
各位巴打,新牌仔搵緊架 Mazda 3 hatchback 黎操車,筆直$30000 左右, 請問除左28 car之外,仲有多啲車盤放出黎? 謝謝
一係就買x齋版
有無人有興趣 4x100 7J ET45 mx5 原裝鈴?
換鈴唔想keep原裝鈴想搵人接左去
Mazda 2 啱用,個offset出黎效果唔錯
有冇人會考慮CX30 G仔齋版
見佢網上preorder 24萬有找
CX-30 g版 iplus 試完車 感覺唔錯
傾落價錢就算上會都無野送 sales仲指住high版話要平就買high版
唯有等年尾有冇平再算
12月買係會R到野送,但買2020車,一收車就即刻眨值
我都明買上一年車會蝕一年眨值呢樣野
但sales話而家落訂排要到2021年1月先有車,所以我先有呢個諗法,咁諗唔知岩唔岩
鬼叫我窮,唯有渣多兩個月架錢7竹山
等過完年好過
還掂pre-order新貨都係過完年先有
有錢驚冇車買咩
啱啊
最多冇減價貨尾啫
到時6仔貨尾減價
真係隨時仲平過3x
黎緊有興趣買Mazda 3 G I plus
之前楂開Honda GK3
想問吓Mazda 多唔多維修
諗住買返黎長揸
Mazda so far 都係 MIJ,QC 都叫OK,但D油真係好薄,中石仔好易花,同埋一定要泊有蓋
有冇話點解一定要泊室內?
因為我住村屋,長期拍室外
同埋唔好意思想問吓咩係MIJ?
咁應該同Honda 差唔多?
之前都成日被石仔飛到花晒
講油最差最薄都係honda No.1,問下車房佬都知,特別是honda白色。
MIJ = made in japan

室外有咩問題,Mazda6泊左2年,唔覺有咩問題
2代
D sensor 會易壞好多,之前架M3曬到成日著燈話冇關門
壞sensor 黎講 點都唔夠歐洲車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞