Mazda車主揮手區(9)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
車款先天有嚴重缺陷,
真係唔應該消費者埋單,
同埋真係好大安全隱憂。

如果香港嘅柴油萬事得用家好似台灣嗰邊咁團結就好。
平心而論,作為車主,
柴6 performance 確實冇乜可以挑剔,
油錢又平。
台灣果邊係mazda自己做返
香港就只係代理
差好遠
咁已經好難傾,代理只會睇錢,mazda 自己做都話顧下自己brand image
台灣嗰邊其實都 fight 咗一大輪,
車主對 Mazda 發出聯合司法訴訟,
嗰期又有好多傳媒報導,
後來仲上埋立法院,當時立委責成交通部要對 Mazda 追究責任,先有換偈+終身保用嘅結果。

https://youtu.be/PkhY2elqDMs

民主嘅社會真好
咁其實買二手係咪都唔好諗佢
台灣嗰邊,我所知通常都係里數超過十萬 km 先出事,facelift 前後版本都會噴
亦有 d case 係行咗 20 萬 km 都相安無事

至於同香港同樣係右軚嘅馬拉,就好少聽聞有柴六/CX5 出事。而日本本土都有出事個案。香港呢邊就靠車主自行解決

不過香港始終唔會再有柴油私家車新車,如果有心搵柴私,柴六算係唯一近年份嘅日系選擇,比較大路,同埋都較保值。
mazda 2 油耗如何?
如果屋企人有人米八, 間中車埋隻唐狗出街. Mazda 2 會唔會好迫好窄
不幸出事的話 我怕慳埋慳啲油錢都cover 唔番 未出事又要擔驚受怕
會 起碼Mazda 3
唉,有啲想放左架2018 mazda 3
本身已經係假日司機
依半年仲要無得周圍去
假日渣親都係區內

曬左架車之餘仲曬錢養佢
有尾
新款Mazda 3隔音ok嗎
放幾錢
屋企人有部2011 Mazda 3,個armrest位附近好多雜聲,有冇師兄都係咁
靚唔靚就睇個人
我中意有尾多啲所以買左有尾

有尾1500cc
hatchback 2000cc
有冇巴打壞過士撻?
想請教下 三代mazda 6 想裝android auto 可以點搞?
咩年份
如果車機係mzd connect
可以返代理加 carplay同android auto
好似2688
你打去下
佢地話就話carplay 其實android auto都用到埋
可能香港google store無得download 佢地唔敢officially話support
裝左 用到auto . apps store已經有得down
我部nokia 8.1 search唔到
我自己搵apk裝渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞