李慧琼:周五將根據議事規則召開兩個內務委員會!

367 回覆
19 Like 170 Dislike
非法集結都夠啦
原本就唔得,而家佢曲解到可以一路選新主席,舊主席可以一路處理其他野。
差唔多 郭榮鏗跟規則拉
佢話完左所有議程先選 但唔限發言次數同時間
依家佢地一次過清晒所有議程 迫你冇得拉要選
具體化d 用國歌法感覺上都炒唔起
好溫水煮蛙

其實唔多人理22條單野
霸尻哂啲房咪得 又唔係未做過
不過只係考驗泛民有冇咁既決心
所以問題唔係在於佢召唔召開內會
而係佢有冇權跳過選主席依個議程去做其他野
而家佢出硬水炮車都似啦,你估仲係上年咩。
上年成功係真係有好多人估左主要馬路,同埋同時好多汽車慢駛令議員去唔到立法會
唔好比我睇死 星期五有咩事都好大部份泛民都只會係位叫下口號就算 得朱凱迪果d會做野
其實佢哋舔咗反送中條例非常唔想再舔國歌法,因為驚會9月亡黨所以先陪郭榮鏗一齊拖
不過諗返反送中入內會之前都係冇咁多人理
係立法會出現孖胎+泛民嘅表現先炒得起

今次呢壇嘢都好靠泛民係星期五嘅表現啦
最唔明咪係2016年選主席佢自己確立左主持有相等於主席嘅權力架嘛,一野趕走哂班搞事少數派就可以選主席喇,到時你jr都冇用,因為2016年案例法庭已經話左唔會受理立法機關嘅事務。但佢冇咁做
邊閪個外間法律意見呀
邊間律師樓開名啦
痴撚線
趕唔走,保安唔會做野,班保皇黨亦唔會自己走。
即係外間大律師一句說話就有權
問撚完未 ? 個個 post 都有人問 , 咪余若海囉
敢吹都唔覺得會多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞