李慧琼:周五將根據議事規則召開兩個內務委員會!

367 回覆
19 Like 170 Dislike
交左權力出黎 話攞返就攞返 仲講得出賦予的權力 咁9月直接自動當選同連任主席算啦

唔差在共產埋外資在港資產反正 I am the rule and I rule the law
算唔算自動放棄連任 ?
即係佢放棄咗選主席既機會?唔係話因為佢想選,所以先會比郭榮鏗(副主席)主持咩?
唔好妄想重演612
又來幫星期日集氣
李慧琼係主席呢樣嘢 係past tense

宜家未有主席 應該係有郭榮鏗 主持大局直至選到主席。宜家李慧琼係越權

其實李慧琼唔選主席咪由佢主持大局 咁一定選到主席啦

建制派宜家係連戲都唔做,直接亂黎

又多一樣理由制裁香港

原來真攬炒派係建制派。佢哋一定係美帝既spy
識鬥一定係鬥藍
梗係唔係

寫明左任期係去到會期完就係完
唔係未選到就代表佢重係

你講嘅野同前排湯家驊講嘅野冇分別
又黎多次呢招
新主席未有選到之前,李慧琼仲係主席。
呢個先正解
樓上可能有兩隻五毛
內務守則
20. 內務委員會

(a) 內務委員會的正副主席須在公開會議中由該委員會的委員互選產生,任期直至下一會期的委員會正副主席在該下一會期分別選出為止;若下一會期的委員會正副主席選舉是在下一會期開始前進行,現任正副主席的任期直至該下一會期開始為止。
李慧琼點解咁堅持選主席?係咪佢唔選另一位就自動當選?
邊條例咁寫主席任期
咪鳩噏
其實佢肯放棄內會主席呢個位就唔會選唔到
手足一生平安
佢而家召開咗會議係咪即係放棄咗連任機會?
玩大佢LO !吊
共狗又想迫香港人重演612
我反而想睇下班泛民點應對,
如果冇行動,只係流於嗌口號、抗議,
咁就證明佢地冇得救。

未來4年立法會,肯定會有好多反抗場面,泛民而家必須要清楚展現佢地嘅抗爭意志,呢單野冇得妥協,否則下次對家只會變本加厲!
612第一位拎水走嘅手足比狗咬就話第一次警暴,見足咁多個月應該怕撚左始終狗亂吠無後果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞