李慧琼:周五將根據議事規則召開兩個內務委員會!

367 回覆
19 Like 170 Dislike
我想問
既然李慧琼係有權幾時開會 點解仲係一星期先開半個鍾會呢?
另外假設佢真係開到 呢個會持續幾耐? 又係半個鍾 咁國歌法係排第幾?
點解選主席,她做囉,一世好冇。
點解選特首,她做囉,一世好冇。
中共咪皇帝囉,佢地就係行緊帝制,只不過以前係皇帝輪流做,而家雜總千秋萬代永登帝位。
我明
不過“皇”太高級
支共冇資格。
又黎雙胞胎每年loop一次
所以之前郭榮鏗講過, 叫佢地開多D會咪得, 但班保皇又偷懶, 唔加會
郭榮鏗打晒開口牌
郭大炮一直都無做錯
郭大炮依家係主持
唔係代主席
皇帝不嬲係強權不公象徵高咩級?
正義家姐,哈!哈哈!哈哈哈!
同華大嬸口交愛國有分別咩
PS 支持譚機司
咁咪過國歌法之類,但就只比民主派選出內務主席
唔係咁
因為保蝗狗得李慧琼一個去選
而佢要避嫌唔可以做主持
所以個主持就由郭榮鏗做
而郭榮鏗因為做返主持應該要做既野
冇限制議員發言 所以依家就變左一路都去唔到選舉

打破困局好簡單,李慧琼唔選,佢即時就會係選舉主持
再限制議員發言上限,兩野就去到選舉,完。
但因為保蝗狗冇第個候選人,李慧琼一退選個位就係泛民做
搞成咁係因為佢地蠢,唔識擺多個plan b
所以公職人員行為失當果個係李慧琼
8. 不論是內務委員會、財務委員會還是其他的事務委員會,主席一職均是每個立法年度重新選舉一次的,用意是讓每個主席在每一年可以重新獲得議員的授權。資深大律師的法律意見則認為如果未能選出下一任主席的話,上一任主席可以繼續擔任並行使其職權。但若按照資深大律師意見的邏輯,第一任的主席其實可以連續擔任4年。因為只要主席和副主席合謀的話,他們便可以連續擔任主席和副主席4年之久。本人認為這個觀點令立法會制度完全崩潰。
from郭榮鏗fb
規程上 exactly就係呢樣嘢出事
交通癱瘓會點?
果D乜柒資深大狀名都唔撚敢出
咁我求撚其係街搵兩條友出嚟講得la
姐係處理完曬其他議程,先至選翻個主席?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞