「多圖」被騙!無良補習中介呃導師

436 回覆
344 Like 6 Dislike

其實我想收集各位巴打意見,因為唔太熟法律,唔知經咩渠道好

巴打我以前係個家長一路拒絕過數,之後我話同佢學校講,佢就即刻淆底入數

不過我唔gur,告鳩佢公屋養狗,之後政府部門打返比我話成功更進

我估呢個agent一路唔應你有機會係家長果邊都未入數,所以agent先拖

唔係架,呢間係要導師入數,上完第一堂就要入定第二堂
如果家長取消,就會退返錢比你。
而家比人取消左,但錢就冇退

點解要導師入數嘅
唔係家長直接比頭兩堂補習費agent?

呢間就係要導師入數

咁我建議你比個期佢,如果都係唔入數就同佢講去小額錢債

佢係連回覆都冇,而且我都表明我會追究
小額錢債幫到你,講到咁嬲,唔好唔入紙

應該報警定入小額好呀巴打

報咗警先,
之後再處理小額錢債好似好啲
畢竟警察嗰邊易跟進啲
仲有,如果你想玩鳩佢可以去信匯豐同中銀,個戶口名應該係私人戶口,但佢用作商業用途

明白,等我呢幾日打封信先

巴打我以前係個家長一路拒絕過數,之後我話同佢學校講,佢就即刻淆底入數

不過我唔gur,告鳩佢公屋養狗,之後政府部門打返比我話成功更進

我估呢個agent一路唔應你有機會係家長果邊都未入數,所以agent先拖

點解要導師入數嘅

呢間就係要導師入數

有冇試過直接打去?建議巴打係facebook 開埋post,呢個agent有冇fb page?
收錢就又嚇人唔遲得又呢又路,退錢就潛水

好撚仆街,補完第一堂,第二日就叫人比錢,仲要人十小時內入
仲有,如果你想玩鳩佢可以去信匯豐同中銀,個戶口名應該係私人戶口,但佢用作商業用途

明白,等我呢幾日打封信先

可以send 埋whatsapp 啲cap圖,
私人戶口作商業用途就算銀行唔凍結佢戶口都應該會搞倒佢
呢啲中介真心on9 year1都用過 頭兩星期錢都食左 6堂堂 諗番都覺得自己蠢

點解要導師入數嘅

呢間就係要導師入數

有冇試過直接打去?建議巴打係facebook 開埋post,呢個agent有冇fb page?

打哂兩個手機號碼加兩個住宅,每次打都有紀錄,之後仲想錄佢地音,點知冇聽過電話
fb page對上一次update係2014年
姐係點
未補or補得一堂都已經比左*訂* (中介費)?

咁撚on9

當初仲要話遲交就罰款,佢又講明會退款
點知過完數,就唔理你

有證有據唔驚啦
不過又要麻煩搞咁多野 真係濕尻中介
kits tutor
呢啲中介真心on9 year1都用過 頭兩星期錢都食左 6堂堂 諗番都覺得自己蠢

我覺得當初接受佢地條款,堂堂正正收錢冇問題。
但咁樣話退錢又唔退,仲要唔覆機,真係最仆街

點解要導師入數嘅

呢間就係要導師入數

打哂兩個手機號碼加兩個住宅,每次打都有紀錄,之後仲想錄佢地音,點知冇聽過電話
fb page對上一次update係2014年

咁惟有用小額錢債,希望巴打成功
呢間野好撚on9成日用條款大鳩你話幾點之前要比錢唔係就罰錢告鳩你 仲要你比定下幾堂錢 你估個嗰老師都儲定錢去幫人補習咩
呢間野好撚on9成日用條款大鳩你話幾點之前要比錢唔係就罰錢告鳩你 仲要你比定下幾堂錢 你估個嗰老師都儲定錢去幫人補習咩

睇黎好多巴打都中過伏
不嬲都係家長比錢 樓豬蠢左啲喎
btw推到佢仆街
屌我之前都俾佢地呃過
我幫個小學生補習,一次過俾左兩星期中介費先嘅
點之補左兩個星期個家長話要轉女老師

間野知情嘅,又幫個家長揾左個女老師,但又唔撚通知聲,等我去到先知果日唔使補
都算,因為我上唔足堂,有得拎翻一半中介費既,佢班無良中介竟然唔應機

咁我嚇一嚇班撚樣,佢地就縮啦,就主動打電話俾我,話四十日後退翻俾我,點知

老實講,金額唔係重點,重點係佢地咁樣,完完全全呃緊一班提供補習服務嘅學生,晒錢更晒時間,分分鐘刑事詐騙,仲驚死人唔知,用銀行私人户口做商業轉帳,我諗真係大把人俾間野呃,正仆街
關我撚事咩

積下口德啦 樓豬都出咗事
幫推
不嬲都係家長比錢 樓豬蠢左啲喎
btw推到佢仆街

家長比左錢我架,所以我過錢比佢係應該。
但佢提早收埋第二堂錢,取消完又唔退錢先係問題

家長比左$150我,我仲要貼錢比中介
屌d補習中介做到爛哂市
屌我之前都俾佢地呃過
我幫個小學生補習,一次過俾左兩星期中介費先嘅
點之補左兩個星期個家長話要轉女老師

間野知情嘅,又幫個家長揾左個女老師,但又唔撚通知聲,等我去到先知果日唔使補
都算,因為我上唔足堂,有得拎翻一半中介費既,佢班無良中介竟然唔應機

咁我嚇一嚇班撚樣,佢地就縮啦,就主動打電話俾我,話四十日後退翻俾我,點知

老實講,金額唔係重點,重點係佢地咁樣,完完全全呃緊一班提供補習服務嘅學生,晒錢更晒時間,分分鐘刑事詐騙,仲驚死人唔知,用銀行私人户口做商業轉帳,我諗真係大把人俾間野呃,正仆街

建議巴打同樓主一齊send信去匯豐同中銀投訴
依間出名仆街
有無人識依間垃圾公司嘅人,同班呃呀婆錢嘅人有咩分別?
同埋有無人知個老細乜水

我補習個阿妹下年升f.3 樓主有冇興趣接?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞