「多圖」被騙!無良補習中介呃導師

436 回覆
344 Like 6 Dislike
呢位x(樓主個姓)先生自己都前前後後接過我地6單補習

第6單佢被家長炒魷, 好緊張要rebate

咁我地都要時間去跟進家長, 去聯絡家長了解right?

咁請問家長係咪7日24小時一定係個電話隔離等住接聽我地電話呢?
如果佢唔聽我地係咪要keep住聯絡佢呢?
同埋佢聽左我地電話但佢話唔得閒要晏d先得閒再傾, 我地係咪又要花一d時間去聯絡佢呢?

好啦去到4月11號, PIC[person in charge] 終於搵到家長溝通confirm唔聘用佢, 我地都已經send 左email 問佢戶口號碼
咁請問阿x先生佢自己有冇check 過email 呢??????????

佢自己冇check過email, 就自loop覺得我地扼佢, 又冇成本地上網抺黑我地, 咁你覺得佢又做得岩哂嗎?

呢個係咪中介泥

泥你老母
btw 呢個唔係中介
岩岩先得閒上水,sorry
今日中介終於肯揾我,跟住話自己放左假,又話4月11 send過email比我,問我拎戶口
但事實上我冇收到,相信係系統問題,令到個email send唔出(唔太熟悉電子野),而我亦都係4月14先收到,上幾頁有圖。
跟住佢就發哂癲話係我問題,但事實係我收唔到email,亦問過職員有冇向家長確認,但冇任何回覆。有最方便、快速、常用既渠道去溝通,反而用email,結果我收唔到email就怪返我轉頭。
上面呢點都算,科技問題。之後不停話公開我同職員對話,包括公開本人電話號碼等,係度嚇人。

暫時我就覆左銀行戶口,佢話要按規矩,40日後退,我就睇下佢會唔會真係退。

放心 佢一定照拖
我覆左佢個電郵成個月
一時又話會計漏左 一時又話14號或之前退
宜家?
我尋日見到呢個POST 即刻話要報警
佢咪又係藍剔我
已有4名受害人接觸小弟

今晚開始整理

已有4名受害人接觸小弟

今晚開始整理

你個名
屌個中介真係好小學雞
已有4名受害人接觸小弟

今晚開始整理

你個名

因為咁先註冊
已有4名受害人接觸小弟

今晚開始整理

你個名

因為咁先註冊

究竟有幾多人中伏
冇咩人脈又唔想蝕錢俾中介可以點
冇咩人脈又唔想蝕錢俾中介可以點

小卒補習網
已有4名受害人接觸小弟

今晚開始整理

最衰我錯手清左whatsapp無哂對話
推到仆街HOTTUTOR回水
今次真係唔方唔HOT
推到仆街HOTTUTOR回水
今次真係唔方唔HOT

苦主之一 點算
俾咗acc no.佢
係咪有排先拎得返
推,依家巴打可以點做
俾咗acc no.佢
係咪有排先拎得返

一齊輪迴等下世
未上堂就要入錢好on9

都係等緊40日回水
同埋睇下佢係唔係真係放我資料上網

都係等緊40日回水
同埋睇下佢係唔係真係放我資料上網

個人私隱條例
第四條 資料使用者不得作出違反任何保障資料原則的作為或從事違反任何該等原則的行為

任何資料使用者無合理辯解而違反本條例下任何規定,即屬犯罪,一經定罪,可處第3級罰款。

放左可以告佢
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞