Netflix新台劇 誰是被害者 集中討論區

472 回覆
104 Like 5 Dislike
許瑋甯...
講肥苟似佢係咪適合啲
睇到一半 好好睇 但都覺得好慘呢套野值得更多關注
肥苟靚D
有癌症個個真心慘原來要照顧失智爸爸
我1日睇哂8集 停唔到 E個社會好多人都係被害者
絕大部分都好好睇, 係非常好睇, 但覺得有少少位破壞咗

方毅任同江曉孟個感情應該係成套戲好重要嘅位, 由一開始主角就咁緊張到要犯法去影響證物, 之後又咁緊張一路追查, 又話好驚曉孟自殺, 最後部分咁多感情表達, 本應感動, 但一諗到主角當年夠膽死喺屋企擺咁多化學品, 個女受傷嗰下又唔算好緊張, 隔日就離開, 話因為覺得咁樣可以令佢兩母女過得好, 但足足十年不聞不問, 從無打聽過兩母女生活得點, 仲要無俾過生活費, 個女幾乎已經係賣身賺錢俾佢阿媽嘅醫藥費

後面舖排得幾好, 毫不猶豫跳落懸崖嗰下都感動, 我亦有嘗試理解主角作為一個有嚴重障礙嘅人嘅痛苦, 但一諗到以上嘅位就有啲抽離咗, 仲FF過曉孟最後目的係為咗嫁禍主角謀殺, 其實都可以
好難得有咁高質嘅劇, 首歌仲正到...
成日聽人講台劇唔得 我未睇過
但呢套好好睇喎
女主角最初覺得好古怪 睇耐左又幾靚
thx, loop緊
麻麻 中間有d悶 劇情有d牽強
繼元華之後

中間有啲拖
不過劇情幾新穎

李友廷首誰如果自己唱番就fit晒
其實好多台劇唔錯
唔好誤信啲人鳩up
男主角好似以前同事三分親果個狗進
方毅任明明有病,結到婚都算,仲生到女?
個老婆嘅反應好似唔知老公有病??
過咗咁耐,方毅任先識關心自己個女?
越睇越撚憎個男主角
令個女變殺人兇手嗰個唔係林心如 係你呀死廢柴
根本有呢啲病就唔撚應該生小朋友
害撚咗佢一世
林心如雖然都係被害 但佢咁樣利用人脆弱既一面推人去死都係仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞