Netflix新台劇 誰是被害者 集中討論區

472 回覆
104 Like 5 Dislike
方勸女落嚟嗰幕 話自己唔識愛人 一秒喊𠹌左

林心如啲戲好好
狗屋入面果啲我覺得誇張得濟
屌同埋佢同黑警可唔可以唔好成日拍枱
聾喇屌佢
我都覺
係咪因為佢個角色係有啲神經質

始終佢都殺咗幾個人
李雅均點解講廣東話?
同路人 我都係咁諗😭😭
係!我都有留意 呢個細節幾合乎男主角嘅人物設定
6 集太急, 有好多位用時間俾觀眾代入同思考, 所以我覺得8 集岩岩好
咁有d 女性好有母愛, 會鍾意呢類弱勢社群既人, 就正如劉光勇老婆, 都係因為幫佢其間先認識佢個人,之後仲結埋婚
仲要每個細節環環相扣先好野
我覺得重點唔係懲惡
林心如個角色唔係咁痴線其實勁屈機
因為佢講既道理可以說服唔少人
去到臨尾over 左啦變左普通痴線殺人犯

成套野推進都好好睇,兩兄弟個度最正
係嫌大結局太陽光太正面,其實可以處理得好d
不過套野本身有message 要講就冇辦法
其實佢最尾繼續講道理就得
唔係發癲
因為佢都有佢道理

結尾陽唔陽光就兩睇
因為如果唔俾番個solution出黎可能好多depress緊既人睇完真係會去死

同埋都唔係冇道理既
有時啲野會睇化或者社會狀況改變
因為如果唔俾番個solution出黎可能好多depress緊既人睇完真係會去死
agger
咁誰是被害者定singal恐怖d ?
睇完,去到最尾三集個節奏慢左好多,劇情差唔多無推進,主要Sell演技
劉光勇個case係個twist,你見到佢最後都係唔想死,但係林心如都係要幫佢打針,就見到林心如唔係真係佢聲稱既咁樣,所有人都係自願實行個計畫。林心如只係為左自己既一個cls人。
我覺得3集收返好曬個尾啱啱好
你想知咩叫拖戲無推進 可以去睇下《再見媽媽又再見》
頭8集 集集都tg放題 神劇水準
尾嗰8集 基本上就係角色互相講對唔住講到尾

睇完第一個感覺都係有抑鬱症既人睇呢套野真係大鳩鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞