Netflix新台劇 誰是被害者 集中討論區

472 回覆
104 Like 5 Dislike
李友廷好正
真係好睇
呢套劇舊年金鐘獎拎好多獎
值得睇
套野bug多到呢
第一集記者偷拍果度唔知點解笑到仆街

想讚一讚張考全 佢個演技令我睇第一集已經討厭呢個角色性格
最後班同事都不計前嫌 呢個已算人生贏家
好好睇 兩日煲哂
入面演員啲戲都好好
但寬sir條家庭線想點?
同埋劇入面啲家庭都有問題
王識賢仲型過張孝全
王識賢要呢個頭先好睇
鄭人碩扮大孖都幾型
仆街 我一路睇一路google啲仔
佢個仔一睇就似會變奸
行返主角個女條路
ok season 2
犯罪懸疑片黎講 節奏太慢 第一集已經想飛住黎睇
不過多左平時懸疑片無既深度同反思

btw 隊長個老婆同仔 中間出完黎最後又唔著墨下 唔知做乜鳩
見到樓上幾個回覆都有講起寬sir個屋企,想分享少少拙見。

台劇真係最興拖劇
有無人睇兩父女係房入面講野果幕感動到喊
btw 當阿女跳落去 張孝全跟住跳果下我
呢幕係我全劇最愛。

至於其他角色 我幾欣賞隊長,開頭串串貢,後尾同個失智伯伯打邊爐,佢個角色轉變好大,慢慢鐘意佢。

相反林心如有d over 如果收歛少少會好啲 後尾CLS 殺人犯咁,感覺唔到佢當初犯案時候果種機智 謹慎行事既兇手。
點解林心如無啦啦有幾幕講左廣東話
李友廷唱歌好好聽
第7集插曲 曉孟站在懸崖抱著媽媽骨灰

https://www.youtube.com/watch?v=inSpjxBxAmo

第7集插曲 曉孟照顧著病重的媽媽

https://www.youtube.com/watch?v=19lQbYqWt0k
張孝全最後果集有對解剖同事, 寬哥講多謝你。 大家點解讀呢個行為?
另外解剖同事個男演員係海角7號其中一個band友, 又想睇返
前面嘅討論有講,人設係印尼華僑。
本來係講客家話,但林心如講粤語好啲,就改為講粤語。
我都覺!
一聽到就會諗返佢果part
心up
聽埋eason果首先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞