一人一首80,90年代改編日本歌但唔及原唱嘅廣東歌

1001 回覆
45 Like 33 Dislike

慟哭大hit應該係因為電視劇主題曲+中島作詞
論工藤佳作,我覺得慟哭連頭10都唔入
Push
Push
跳舞街
其實我覺得不相伯仲,各有特色
翻唱勁過原唱應該得學友同哥哥
好似張國榮復出前係潮州腔,復出後昇華左,幻想下佢用無心睡眠個腔唱有心人
Push
push
push
push
自動鋼琴 好多年前就有
不過有無佢整咁好 就另一件事
BTW 呢個PO 好多歌都唔知
學野了
仲有 山口既FIRST IMAGE
呢啲同薑汁炒芥蘭巴既PO 一樣 不過佢係電影甚至大戲方面多
兩樣都唔係我熟嘅嘢
都係懷舊PO 學野
不過LIHKG 都無咩人有興趣 變相圍爐

只有個香港自古不屬支国 被吹奏
無問題嘅
無必要個個有興趣
push
明菜醬嘅歌改篇做廣東歌連梅艷芳都唔夠撼

oh no oh yes / oh no oh yes
驛 / 裝飾的眼淚
難破船 / 無人願愛我

其實佢八七年開始已經瘦, 八九年瘦到有啲弱不禁風, 又係孖池依條人渣.....
我睇完既感覺唔係啲歌既唔同
反而對佢地著咩係關注_日系著法好似幾十年都一樣唔OUT
中島美雪系列
典型嘅呃蝦條
所以都唔知點解當年香港咁多後生仔女追捧佢,除左髮型同後台勁之外諗唔到有咩賣點
孖池依條人渣其實無中意過中森明菜, 只不過想以情侶檔呃飯食, 後來明菜紅到爆炸又唔抵得, 中途N次偷食 (梅艷芳,松田聖子,仲未計啲二三線女星), 又呃人八千萬日元買豪宅(明菜割脈自殺嗰間), 最賤係明菜自殺後呃人話同人訂婚, 然後再喺記者會公開處刑迫明菜同自己道歉想撇清關係, 呢個先經典

畀著係女人都會忍唔住自殺多次...
所謂記者會變成臭名遠播嘅金屏風事件,但又奈佢唔何,條pk做埋賽車隊腦細,影衰車壇。可憐明菜
btw其實梅姐有無俾佢扼過?
喜氣洋洋
https://youtu.be/2NpJehzb79w

明菜首禁區都不得了
利申覺得哥哥 第一次 都唱得唔差
最中意明菜嘅慢動作 同 oh no oh yes

斷估全部聽明菜都會憎9孖池條呃蝦條仆街
梅姐同條仆街會唱過夢絆,同台就感覺到梅姐勁啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞