[講故台][我全都要?] 為咗報仇,我開始玩tinder 2

1001 回覆
179 Like 3 Dislike
字數上仲未超越,而家呢個八萬,青梅九萬幾
不過預計最後會多字過青梅
寫完先 到時可能寫肥婆前傳
可唔可以寫下阿欣
咁快要同善良嘅肥婆道別
good end ok?
就係想睇Lily
嗰故一開頭嗰果八婆係咪就係kelly?
推 想睇肥婆嘅心路歷程
kelly how much 1 q
男豬愈來愈多女
文呀
一個講哂J鋒係極度自私撚, 以為地球圍住佢轉

都係飛少好, typical 既on9仔, 但係唔係令人討厭嗰種
自己得唔到 Miss Lin 就大哂可以周圍傷害人
飛少不嬲都 on9
追到live仲睇晒樓主之前兩個故
好好睇不過都好sad
在線上,文呢大佬?
到底點解kelly要單獨約我出嚟,任我點樣諗都無辦法諗得到。

不過點都好,我仍然係會赴約。

因為我想喺佢口中得知amy嘅弱點,從而擬訂策略一報小學之仇!

「喂phillip仔!」kelly把聲喺後面傳嚟。

我望一望佢,差啲唔認得。

kelly今日嘅打扮由一隻雞變返做一個人,仲有啲熟口熟面嘅感覺…咦…唔通佢係學緊crystal嘅裝束?

「hi…」

「等咗好耐呀?」

「唔係呀,一陣之嘛,你約我出嚟做咩?」

「咁小學同學,咁多年無見,約多幾次好出奇咩?」

「如果係普通嘅小學同學,就唔出奇嘅…」我講。

「唔好咁重疑心啦,咁樣會溝唔到女㗎!」kelly講。

關你叉事咩。

「咁你想食咩?」

「我帶你去啦,唔好企喺度喇,一路行一路講。」

「哦…」

「你有冇發覺我今日有咩唔同?」kelly問。

「無喎。」我答。

「乜你咁㗎!咁唔細心都有嘅?我今日成個look都唔同晒喎!」

「哦?係咩…無留意喎真係…」

「其實呢,我係因為amy所以先打扮到好似佢咁…」

「下?你講呢啲做咩?」我問。

「我…有大半世人都活喺amy嘅陰影之下…佢話行東我唔敢話行西,佢話企我唔敢話行…」kelly有些少黯然咁講…

「下?無人叫你同佢做朋友架喎!你做得佢心腹,就預咗架啦!」我講。

「你估我想?小學嗰陣佢咁受歡迎,唔埋佢堆邊仲有人同我玩…?後尾我仲要同佢派埋同一間中學…又loop多一次…」kelly講。

「食得咸魚抵得渴呀!」我講。

「但我驚再咁落去,成世都逃唔出佢嘅陰影…」kelly講。

「所以?」

「我睇得出你同J鋒都好憎佢…係因為小學嗰件事?」kelly問。

「係。所以你都應該知我憎你嘅程度唔比憎amy少。」我感覺到kelly有求於我,即刻襯機俾說話佢聽。

「對唔住…」kelly竟然向我道歉。

「我唔會接受你道歉,你就繼續一直內疚下先…」

「你唔原諒我唔緊要,但可唔可以幫我…?」kelly問。

「幫你啲咩?」

「我知道,amy小學嗰陣已經鍾意J鋒…」kelly咁樣講一講,我突然之間好似諗通咗啲乜嘢…

我一直都唔係好明白,作為小學生嘅amy因乜事要搞個選舉出嚟欺凌我,而家我終於知道,佢嘅目標唔係欺凌我,而係因為我同J鋒本身fd底,佢想藉著個選舉去拉開我同J鋒嘅距離…

屌…估唔到我要讀到大學先睇得穿amy嘅機心…

佢原本打算用一個選舉嚟捧起J鋒,令J鋒沐浴喺虛榮感之中就自然唔會否定選舉結果,J鋒唔否定選舉結果嘅話即係唔會幫我發聲,我就默默承受「最差」嘅銜頭,繼而仇視J鋒,從此疏遠佢…咁amy就除去咗我呢粒眼中釘,就會多好多機會埋J鋒身…

屌…一石三鳥…何其老謀深算!

真係難以想像amy諗出呢條橋嗰陣只係一個小學生…佢而家到底成長到一個咩地步…?我諗起就有啲不寒而慄…

好可惜,佢嘅如意算盤最後都打唔響,因為佢算漏咗一樣嘢,就係我同J鋒嘅關係喺小學嘅時候已經牢不可破。J鋒並無因為所謂嘅虛榮感而拋棄我,而係狠狠咁落鳩amy面…

事隔多年…amy而家到底諗緊咩?

「然後?你覺得佢而家仲係鍾意J鋒?」

「係,佢好執著,佢想得到嘅嘢唔會咁易放開。今次難得俾佢撞返J鋒,我諗佢就快會有行動。」

「咁你想點?」

「喺佢行動之前搶先一步。」kelly講。
feel到飛少要叫j鋒幫手做戲激amy了
靚仔又可以食女
真好
「你唔原諒我唔緊要,你可唔可以幫我呀」

人不可盡信啊 話唔定Kelly 係間諜
尤其是返工 永遠都要提防人地
呢遍文唔好咁快完呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞