[講故台][我全都要?] 為咗報仇,我開始玩tinder 2

1001 回覆
179 Like 3 Dislike
我也開始興奮了起來
Give me five 先啦喂
得唔到嘅嘢, 永遠都好似係’最好’
好波!!夜啲仲有!
兩pair夾埋一齊嘅話……
雖然好多留言屌J峰同樓豬寫到咁

但樓豬寫嘅事實係每日都發生緊,愛情嘅野冇得解釋,何況J峰只係個讀緊U嘅細路仔,Miss Lin係佢嘅初戀,係佢唯一鍾意過嘅人,理解到佢無論點都唔會放棄

而女方,佢變心就係衰,精神出軌都係唔抵幫,但佢係咪真係因為J峰靚仔先變心呢?淨係鍾意個外表又點會記掛住咁多年。

一段感情耐左就會冇左新鮮感而變得平淡,甚至其中一方某程度上係為左責任而繼續落去,當遇到一個有感覺嘅就可能做錯事。

其實Miss Lin控制得住拒絕J峰都算係咁,但講到尾變心都係仆街
好好睇
I love j fung
飛少約埋兩個女仔一齊 想自殺呀
支持 最緊要有文~
寫咁多不如出多篇啦
故事雖然老套 但情節真的十二分之緊奏明快 人物生動立體 劇情又蜂回路轉 看得大家又要追 又要哭 又要X。

樓主你會否有冇其他作品可給大家欣賞 讓大家欣賞你的才華。

Add Oil。
如果要站係道德高地講嘅話
有邊個唔知變心係仆街
試諗下你預咗同另一半走到最後
但後尾先發現冇辦法繼續中意嗰個人
其實都好掙扎 同埋真係一啲都唔好受
(除非係player lol)

呢個故寫實嘅地方就係 情感有時唔係一個人話控制就控制到
Agger 睇到尾 忍唔住屌咗聲on9
下午一點九,我提前咗十五分鐘去到希慎,過咗兩分鐘之後肥婆到咗。

「hello~」肥婆同我打招呼。

「hi!」

「做咩約銅鑼灣嘅?」肥婆問我。

「因為今日我有份神秘禮物送俾你。」我講。

「咁神秘,咩嚟架?」

「陣間你就知。」

「咁行咯?你食咗飯未?」肥婆問。

「未行得住,等多陣。」

「咁神神化化嘅你?」

「等多陣啦,好快!」我望一望電話,搭11,crystal都係準時嗰類人,應該差唔多到。

啪…

說時遲那時快,我感覺到有人拍我膊頭,一擰過去果然就係crystal!

「hello~墜落剎神~」crystal用game名同我打招呼,搞到我紅都面晒…

「喂喂…唔好咁嗌我啦…」我講。

「點解呀?幾得意吖!」

「唔好講呢啲住,呢個lily…」

「hello~」crystal同肥婆打招呼。

「呢個crystal…」我再同肥婆介紹crystal。

「你…係咁啱經過撞到阿飛?」肥婆問crystal。

「唔係呀,佢約咗我兩點呢度等嘛。」crystal講。

「吖係咁嘅係咁嘅,因為我覺得你地會幾投緣,大家又差唔多年紀,一齊出嚟玩開心啲嘛…哈哈…」我講。

「哦…原來係咁…」肥婆講。

「我地今日去邊度玩?」crystal問我。

「係呢…點解你叫佢墮落剎神嘅…?」肥婆問crystal。

「呀…唔好講呢啲住先,不如去買杯天仁茗茶先吖…哈哈…」我提議。

「好呀~」crystal和議。

我地一齊搭lift上誠品,唔知點解理應好多人嘅希慎,竟然得我地三個喺部lift入面,氣氛異常詭異…

架lift一路向上,大氣壓力不停飆升…

「哈哈…係呢…你地鍾唔鍾意睇書㗎…?」我求神拜佛肥婆同crystal都鍾意睇書,咁就可以幫佢地製造共同話題,等氣氛唔使咁尷尬…

「唔…你呢?」crystal問我。

屌…我根本就無睇開書…充其量都係睇輕小說改遍嘅動畫…你問返我做咩…

「有呀…輕小說嗰類囉…」我講。

「我都有睇輕小說!」肥婆講。

「咁crystal呢…?」我問。

crystal搖搖頭,然之後架lift又靜撚咗…

唉…呢個時候,我開始有啲後悔點解要約晒兩個人出嚟…好地地同其中一個講下晝唔得閒剩係約夜晚咪得…真係攞苦嚟辛…

但我又有啲唔明…明明肥婆同crystal嘅類型都有啲相似,大家又差唔多年齡,又係女仔,點解好似格格不入咁…?

唉…女人真係好撚煩…

「哈哈…你地想飲咩…?」我問。

「913奶茶呀唔該。」crystal講。

「我自己買得喇,哈哈…」肥婆講。

「咁我都自己買啦,我地一齊排隊。」crystal講。

屌…買杯奶茶啫…都搞到咁…今日成日流流長…點頂…

善解人意嘅肥婆到底去咗邊!?

溫柔體貼嘅crystal又到底去咗邊!?

嗚呀!!!

我好唔好詐肚痛早退呢…?

「不如一陣去睇戲…?」我提議。

「今日星期六喎…我驚無晒靚位。」肥婆講。

「咁我而家上網睇下先,你地有無咩戲想睇?」crystal問…

「無呀…」肥婆講。

「咁不如睇呢套?」crystal提議。

「但好爆喎…」我講。

「坐前啲囉一係?」crystal講。

「定係兩個一個分散坐?咁樣大家都可以坐到靚位。」我提議,講出口嗰陣我係諗住我做單丁嗰個,等肥婆同crystal坐埋一齊增進感情,完全無諗過會瀨屎上身…

「咁邊個坐單丁?都係一齊坐前面啦。」crystal講。

「sorry呀…我個頭咢太耐會頭暈…唔可以坐太前…咁不如我坐個單丁位啦,無謂就我…」肥婆講。

「唔得,我坐單丁位啦,你地兩個女仔一齊坐咪幾好。」我講。

「都ok嘅…」crystal講。

「咁不如唔好睇啦,去時代嗰個咩樂園玩?」肥婆講。

「但呢套我想睇好耐…」crystal講。

「咁…不如抽飛決定點樣坐?」我提議。

「咁都ok,幾好玩吖~」crystal講。

「嗯,我都ok。」肥婆講。

「就咁話啦。」

最後我抽到同肥婆一齊坐,而最想睇呢套戲嘅crystal無奈要一個人揸住爆谷汽水入場…

成套戲我都無心裝載,一方面覺得對唔住crystal,另一方面諗緊點樣捱埋今日…

唉…點樣搞好?
男豬係醒嘅就唔係男豬
btw都會慢慢變醒
女仔同唔識嘅女仔見面真係好尷
仲要隔住個男仔
樓主加油
唔好理crystal
我覺得J鋒唔係真係咁鐘意miss lin 只不過人嘅天性係越得唔到嘅嘢就越想得到 利申9up
結果crystal同肥婆一齊咗

主角大受打擊,搵J鋒傾訴

而林老師最後無勇氣離婚,J鋒發現已經無可能再愛上世上其他女人,而男主角陪咗自己咁耐,好似都幾好……

最後決定同男主角一齊,hehe
實無好結果啦,樓主真係仆街黎
樓豬on99
*飛少
抵死啦飛少
玩出火啦,留名不歡而散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞