[講故台][我全都要?] 為咗報仇,我開始玩tinder 2

1001 回覆
179 Like 3 Dislike
Sorry
我專注左喺肥婆lily同crystal身上
完全無留意到肥西同學
減肥前定減肥後?
後喇,要投入佢
唉 係時候要放低阿欣
G持肥婆
恭喜 睇下睇下就第2個post
新post留名
要睇返上個post邊個係肥西完全無印象
搵到了
原來係踢完波喺大排檔食飯同主角一齊chok J鋒講嘢嘅肥西
肥仔溝女係着數啲
原來咁快第二個post咖啦
我搵咗好耐都搵唔到示意圖
遲啲喺文到再形容多啲肥婆咩樣
都市傳說

利申肥
新po加更:

「飛少?」肥西一臉錯愕咁望住我,我諗佢點都估唔到會喺溜冰場呢啲地方撞到我。

我都一樣。

但更加令我錯愕嘅係…肥西竟然捉住阿欣,教緊佢溜冰…

我成個人呆撚咗咁望住阿欣,個腦完全load唔到而家究竟咩環境…

直到肥婆開聲講嘢…

「你地識架?」肥婆問我。

呢句說話將我游離嘅靈魂拉返嚟,我好勉強咁笑一笑講…

「係呀…」

然後繼續望向阿欣…

佢眼神好閃縮,好似做咗虧心事咁…而我都唔好意思同佢打招呼,剩係想逃離現場…

不過我仲未學識溜冰…如果我鬆開肥婆對手一定會跌到仆街…

呢幕情景阿欣通通看在眼內…

「你朋友呀?」肥西問我。

「係…你做咩嚟咗嘅?」我問返佢。

「班聚呀,除咗我地仲有其他人嚟咗。」肥西答我。

「你有朋友嘅咩?」我問佢。

我之所以同肥西熟,都係因為大家讀書嗰陣都係邊緣人,磁性相吸先變熟,但估唔到畢咗業入大學之後,肥西竟然話同中學同學班聚所以嚟溜冰場玩,我唔敢相信。

「畢咗業之後反而熟咗,哈哈。」

「哦…哦…咁你地玩得開心啲。」我講。

全程我都無同阿欣講過一句嘢,因為真係唔知講咩好…

佢地有班聚我唔意外,反正我一向都係個毒撚,同其他同學格格不入,但意外嘅係肥西都有份…屌…連肥西都有份…但以前同阿欣咁熟嘅我,就被排除在外…

喺同一個溜冰場上,有以前嘅中學同學,又有以前表白衰咗嘅對象…真係好撚尷尬…

我又係大意…剩係掛住專注唔好跌同感受肥婆對手…完全無留意場上面有無其他人…

不過又有邊個諗到有咁橋…

唉…我剩係想快啲走…但又只係啱啱入場,而家走咪好撚蝕…

但以肥西嘅性格,一定會同其他嚟咗嘅中學同學講我喺度…

唉…好撚煩…

「你ok呀嘛?」肥婆問我。

「嗯?嗯…我ok呀…」

「你面色唔係幾好喎,唔舒服?」

「唔係呀,你繼續教我啦,哈哈…」我好牽強咁笑。

「唔好勉強喎。」肥婆講。

「嗯嗯,繼續啦我地。」

最後我都係決定繼續溜,因為唔知第幾感同我講,而家走嘅話就同輸咗無分別。

但點解…點解阿欣你要同肥西學溜冰…點解你要捉住肥西隻手學溜冰…無其他女仔嚟咩?無其他女仔識溜咩?

屌!咪住先…

肥西話仲有其他中學同學有嚟,但一般嚟講一齊入場玩會分得咁開嘅咩?定佢只係同阿欣兩個人嚟,唔想我多事所以講大話?

不過肥西並唔係讀city,我都無同佢講過我同阿欣嘅嘢,所以照計佢唔會覺得有需要避忌…

唔通真係我多疑…?

我放眼望一望成個溜冰場,因為太多人嘅關係我根本搵唔到其他中學同學嘅身影…

我好撚不安,驚肥西真係溝緊阿欣…甚至已經溝到…

「你對手出好多汗喎…真係無事呀嘛?」肥婆問。

「不如抖抖先…?」我講。

「可以呀,我扶你返出去。」

我返出去之後,就用金晴火眼咁望有無其他中學同學嚟咗…結果真係俾我發現阿欣中學嘅好朋友maggie同shirley,仲有maggie同shirley嘅男朋友華dee同issac,估唔到呢兩pair情侶由中學拍拖拍到而家…

換言之,佢地係一行六人入嚟,其中有兩pair係情侶,各自喺一邊練習緊,咁就理所當然剩低肥西同阿欣兩個人一對…

屌…肥西你到底係幾時埋到堆…明明同我一樣係毒撚嘅你,到底係點加入呢次tripple dating…

我嘅視線喺搵到另外兩pair情侶之後就返番去阿欣同肥西到,希望由佢地嘅小舉動中搵出佢地而家嘅關係狀況…

我見兩個都就住就住咁,應該真係普通朋友…

反而阿欣就偶爾會四圍望…唔知係唔係搵我喺邊…

除咗望阿欣之外,我間中都會欣賞下肥婆溜冰嘅姿態。佢真係溜得幾好,連轉圈都識…

阿欣、肥婆、肥婆、阿欣…

我嘅視線喺佢地身上間斷游走,直至見到肥婆向住出口溜過嚟…

「走啦不如?我都玩夠。」肥婆同我講。

「哦…好呀…下次再陪你嚟…」我講。

臨走之前,我再望一望阿欣,佢同肥西都笑得好開心。

我個心就乸住乸住痛…
好撚慘呀屌,最心痛唔係得唔到條女,而係好似失敗者咁出現係佢面前
屌 個刻好想融入空氣入面消失肥婆醒水帶佢離場
放低阿欣啦肥婆同crystal咁好
唔好做返阿欣隻兵仔呀
腦海裡曾經有千萬次排練與ex再相遇的場景
但我相信我再見翻佢 我一定會呆咗
盲b
豬仔
扮熟
初戀難忘
搵返人
但係單戀嚟喎
依家Lily先係有機會發展嗰個(佢暫時形象幾好唔想叫佢肥婆了)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞