汽車用品店員,你問我答 (6)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Gtechniq T1 Tyre and Trim – 250ml T1 車胎及膠邊護理液 – 250ml

想問下係咪落一次雨就玩完
我覺得呢類野只係適合兩邊玻璃同側鏡,
前後玻璃水撥位真係唔好用, 成日都見到啲人用完就出事
貪方便,舊啲鍍膜冇咗,落雨會冇咁清
巴打想問 Mazda 隻紅色難唔難配
+6000
唔清既話,用去油膜就得,唔駛用鍍膜(雨敵)
有冇教學點樣駁車cam長火,,
我自己拆個fuse box出黎
用他錶度條條fuse都冇電 (但架車confirm係有電 拎起條main fuse先冇電)
已經係搵d 門鎖/死火燈 fuse黎駁
部cam (Iroad x9)都係唔著
我都係用完雨敵之後水撥就好嘈
反而側邊效果幾好
側鏡用依枝都得?
巴打有冇19同24吋水撥?
巴打,新手自己洗車,洗完想靚d 係咪用噴蠟ok?有無邊隻噴蠟推介?
請問有無d洗車液洗完會自己乾唔洗抹?
同埋麂皮同車的內籠應該用咩洗?
一落雨架車痴曬水珠, 想去油蹟同跣水d, 應該買邊款好d?
追左post好耐, 發覺有好多款唔知點入手好, 求指教

如果車窗條邊有個唔知係咪花痕 摸上去有d 鞋手
有冇咩可以搞到
sor 可唔可以遠少少影一張相,
$113
用開 ok 就照用~
yes
勤 d 用皮膏
冇用過呢支
color code?
sor 我真係唔識攪
有~
有咩要求?
令身/持久/去水?
請問有無d洗車液洗完會自己乾唔洗抹?
<--- 我有聽過冇用過, 我冇
同埋麂皮同車的內籠應該用咩洗?
Chemical Guys 支 Total Interior 可以
一落雨架車痴曬水珠, 想去油蹟同跣水d, 應該買邊款好d?
用 soft99 個支 platinum egg

追左post好耐, 發覺有好多款唔知點入手好, 求指教
玻璃定電鍍
要 6 月 lu
btw 你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞