汽車用品店員,你問我答 (6)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
試下先
鍍左膜可唔可以再推泥膠, 如果推泥膠邊隻好?
but why?
3M, 美光
落完雨啲水漬痴哂係車到
係咪要用粗蠟清走先上幼蠟
定係拋光就得?
拋光就 ok
大哥 想買1set洗車用品
有沒推介
已經痴左透明膜
洗車水
洗車手套
吸水毛巾
買呢3樣應該夠 basic 開始玩
桶個d 先備
呢個 post 都好多人問過
我真係冇玩過唔知
想問下依隻牛魔王洗車蠟水抵唔抵玩?
見佢有埋蠟水 聽落洗完車都keep住亮身咁幾好 價錢又平
本田珍珠白邊到有噴罐賣?
旺角/SSP 個幾日有機會有
搵唔到就買油筆 + 噴罐頂住先
我好少用牛魔王
你可以試試, 反正好平
想問
Soft 99 Clear Coat Spraying
Soft 99 Body Paint Primary Gradator
Soft 99 Finish Spray For Air Touch
3支有咩分別架?
仲等緊
想問下錶版塊玻璃上面有d透明嘅污積係到 試過用水同龜牌支玻璃清潔劑都冇用 可以點搞
有無師兄知邊度有得買少量3M車貼專用膠膜? 用來DIY啲bar
https://www.3m.com.hk/3M/zh_HK/post-factory-installation-hk/resources/auto-wrap-inspiration-gallery/
有無邊隻抵用清潔同保養皮座,曬到有d 紋出黎

利申:唔係黑皮龍
有咩方法係架車度裝藍芽?
如果有AUX頭可以買AUX頭既藍牙 一插就用得
想問下車漆有龜裂蜘蛛紋 有無得自己補到?
死氣喉有啲生秀係咪有product可以洗得甩?
想問下 我見樓豬你話傷左車漆要上補土先
我淨係揾到白色
https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-body-putty-007-60g-white-color-99工房小傷痕用補土劑-60g-白色系用/
深色車用唔用得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞