汽車用品店員,你問我答 (6)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
一個位
問題係佢既 tool kit 得一 set
黃我唔知
但你 Google 下係得1,2間 comment 比較好
Thanks
Honda mobilio 04年 想問問水撥咩長度同埋邊隻好
https://multimedia.3m.com/mws/media/1845243O/ultimate-coating-wiper-blade-honda.pdf

唔係唔都係 U 型扣?
如果係度返長度買就 ok
唔係啦,二百幾蚊廿呎,邊有可能係大牌子
多謝巴打wax個隻呢?
巴打,我之前買咗美光金裝蟲蠟膏做打蠟
依家加車有啲地方有太陽紋同有啲地方花咗,咁我想問下係咩買翻啲泥膠同拋光劑做翻次打蠟,然後再上翻蠟就得?
同埋我想問下如果想keep得耐小小係咪打完蠟再上翻層
鍍膜就得?
例如:https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-smooth-egg-platinum-liquid/
想問下啲化妝品漬有冇咩洗得甩?
就係問緊你既打蠟係講邊隻
幼蠟?
巴打,我之前買咗美光金裝蟲蠟膏做打蠟
依家加車有啲地方有太陽紋同有啲地方花咗,咁我想問下係咩買翻啲泥膠同拋光劑做翻次打蠟,然後再上翻蠟就得?<--- yes

同埋我想問下如果想keep得耐小小係咪打完蠟再上翻層
鍍膜就得? <---打完拋光蠟上鍍膜
yes 我係想問依隻唔好意思1999
想問 我剛換3m有骨水撥 裝好發現有一兩個位唔貼擋風玻璃 有冇得搞搞佢定要成支換過?
想問下車軚有d生鏽漬,係咪都係洗軨水就洗得甩?
水潑有d 銹積,想問可以點搞?
請問有邊隻洗引擎去碳積既添加劑推介
有冇咩要求
一裝上去就係咁? 日本定歐洲車?
唔太勁既係
水潑有d 銹積
換左佢
Sor 我冇玩唔識
部車有唔同程度既花痕,有凹凸,睇完你個post, 有咩用具要買齊黎整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞