香港外流球員討論區 (24)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
你又岩, 有得去都要去, d韓仔個個當過兵, 練波強度應該唔差,
但希望係職業隊, 去到K3唔一定係
之前見到Leon Jones呢個case,就諗NCAA D1入面會唔會都有其他有實力又有機會代表香港既球員,我見Daniel Wu實力好似幾好,上年踢攞College Cup冠軍既Georgetown,同埋Peter Chang上年踢Memphis都場場正選,其他就差D既不過的確係好難搵到佢地既資料,同埋佢地個姓氏又真係唔代表D咩,好似Wu喺香港可以當胡去到大陸又可以係吳
Minki喺韓國有冇K2水平如果孫銘想喺K2立足至少要有Minki咁勁啦
中甲梅州客傢俱樂部總經理曹陽在接受專訪時表示球隊目前暫無減薪計劃。

曹陽對於聯賽何時開始一事還不清楚,他表示俱樂部暫時還沒有接到聯賽開始時間的通知。而對於當前頗受熱議的減薪問題,曹陽稱中國足協暫時沒有下達任何文件或徵詢球隊意見。但曹陽表示梅州客家現在財政狀況良好,並沒有計劃對俱樂部人員薪資作出改變。
佢仲要當亞援
張圖p到過哂位

K3應該有得出, K2就好炆水
用fm嘅語言 minki應該係K1料PA
但比啲隱藏數值搞到CA升唔盡 連K2都無人要

香港打呲(黑)
佢地依家點?
馮凱文早就密謀安排孫銘謙、廖智謙、劉穎笙及李啟智到南韓試腳,他說:「上季已計劃好,安排4人去南韓試腳。我在去年6月已曾到當地視察,暫時會安排到K3球會,但是那一間仍未知道,由當地經理人公司安排,4人會一同試腳。」K3為半職業聯賽,今季起轉新制,總共有16支球隊。

馮凱文指,南韓球員階級觀念重,而大埔陣中的金玫基及金承龍均相當願意教導年青球員,冀小將們可在南韓球員身上學習。
正呀 第時去韓國旅行可以順便睇韓國波
韓職都就開返
見到大陸有新聞話富力會青春班
當中以香港c 朗介紹樂仔
話佢會係未來一季中場主力
馮Sir:「去年6月我去了韓國觀看韓國大學隊賽事及K3球隊訓練情況,然後萌生念頭想安排香港青年球員去試腳。」

馮凱文指,以孫銘謙為例,他的能力、技術及戰術意識不錯,只是體能及對抗差一點,但應該有能力在當地立足:「原本我們想今季港超收咧後6月去試腳,現在因為疫情一切計劃有變。韓國聯賽可能6月重開,我也會一直跟進和他們聯絡。」原本未有疫情之前,馮凱文想找贊助幫忙資助年青球員的試腳費,他估計機票加食宿一個月約2萬港元,現在可能由他自己負責:「如果找不到贊助,我自己畀錢吧。始終孫銘謙及劉穎笙等球員是我由細睇到大,我也想看到他們找到更好出路。」
集資比孫銘出去
肥賓又係香港
入到境咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞