香港外流球員討論區 (24)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
假設佢仲有資格,但佢一申請特區護照係咪要放棄意大利護照
佢話有興趣踼國家隊
當年Kidchild青訓 再去外國ma
Mk國都加入到次級聯賽球會,佢作為名門青訓踢第 5級,料好極有限
矮感覺身體質素差少少
但泰國越南都有 d球員同佢身型參唔多
去中國 中甲啲閘唔係好識攻,同埋佢浸過幾年鹹水,有啲優勢
咁mk國都無出過
Antoine都係踢瑞超球隊啦
只不過踢B隊 喺第5級啫
Antoine最大問題係佢只係個為興趣踢波嘅有錢仔 屋企都搬埋去新加坡 點會無啦啦放棄法國意大利護照
印象中記得Alex好似去過黑池試腳 仲好似入過波
Yes,好細個陣
唔知意大利Passport拎唔拎得返,如果佢為踢波可能會攞都未定,佢咁揀來講可能放風有啲心到未定
艾力士曾經到當時仍在英超的黑池試腳,他表示是個十分難忘的經歷。艾力士認為能夠可以同場與查理阿當訓練是最深刻的回憶,對於能夠親眼目睹查理阿當的重炮感到難以置信,就算到了現在仍十分回味當時的情境。經過大約八星期在黑池的試訓和參與一場季前熱身賽後,艾力士終未能獲得黑池錄用。

他記得離開黑池之時,當時黑池時任主帥賀路維對他說:「我們球隊現在只容許再多一位前鋒加盟,由於希亞活願意來投,我們無法簽下你。希亞活是個比較在英國有些兒名氣的前鋒,而你只是一個從香港來試腳、無人認識的小伙子,我們實在不敢冒險簽下你。」及後原獲黑池安排到英國較低組別聯賽效力,但後來發現原來傑志已經安排他外借至大中。無奈之下,艾力士回港效力大中。
但佢細個已經有咁講
佢第日要返亞洲踢嘅 新加坡應該有球隊肯用佢做外援 所以港超嘅本地身份未必有吸引力 港隊又唔係入硬
不過如果抵壘計埋青年聯賽嘅話就唔同講法 可以好似賓紀文咁睇定嚟食

btw原來佢阿爸都識講廣東話 同埋仲有cover緊香港嘅業務 第日搬返香港都唔係無可能
但賓紀文好似係踢過預備組? Antoine未必註冊過預備組, 佢走個陣仲好細
原來佢係黎左香港先去黑池試腳, 我一直以為佢係試完腳先黎香港
爭d唔記得左佢前季佢仲爭d去左凱景
係 所以係如果
如果賀路維上年真係嚟咗教港隊都幾諷刺,始終要用艾力士
對中日韓以攻代守
實比人屌到仆街
好彩黑池冇簽Alex 否則香港球員就淪為笑話了
香港長佑友都
初頭唔發覺,之後先知佢阿哥係我小學同學
如果佢去就計尼日利亞果啲啦 點會計香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞