香港外流球員討論區 (24)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
諾恆今早確認,現正在中國深圳自我隔離,待完成後會與梅州代表會面,很大機會成為第3位效力該隊的香港代表:「希望可以盡快適應,爭取更多出場機會和正選位置,發揮自己的能力。」
梁諾恆今早確認,現正在中國深圳自我隔離,待完成後會與梅州代表會面,很大機會成為第3位效力該隊的香港代表:「希望可以盡快適應,爭取更多出場機會和正選位置,發揮自己的能力。」
梁諾恆確認前日已到深圳接受強制隔離,之後會先回富力基地報到及收拾,再與梅州代表作最後商討:「其實球會雙方已經商討半年至一年,但之前一直不能達成協議,現在終於談妥一個方案,我亦知道要隔離14日,所以先盡早上來。」
經歷去年到中超試腳臨門「撻Q」,他直言得到今次機會非常興奮:「17、8歲回到香港踢了7年都期望有新挑戰,之前有機會也想外闖試試,但不能成事,希望今次順利成功,自己能在新舞台做得更好,一路推動自己繼續進步。」梁諾恆認為,中甲與港超技術層面不會有太大差別,節奏才是最需要適應的一環:「之前見到法圖斯、羅素和『傑仔』的適應速度都頗快,不會掙扎太久。我希望可以盡快適應,爭取更多出場機會和正選位置,發揮自己的能力。」
其實新聞報黃威季前去山東魯能試腳太大諗頭,佢水平頂多夠中甲上游或中超下游,依家無機了
傑仔
https://youtu.be/ILvrHzp9H1k

估唔到Joel條片最後變左總結佢中甲生涯,可惜了
都唔係好明點解佢一試就試山東魯能
去 d中超升班馬就參唔多
長春以前有4個台灣球員踢過
有兩個當時以業餘身份加入預備隊,依家無依條路行
冇經驗中超唔敢搏,就算中甲必然正選都冇太多上到中超,一季得5個位好謹慎
預備隊條路冇左?我記得好似入預備隊一年之後第二年可以唔佔轉會名額上一隊,依家唔知係咪
港澳台球員依家唔比,要佔轉會名額
當年其中一個台灣球員講過好彩去左長春預備隊唔使大學畢業就去台電做水電工
依家仲上左大國腳
Link:
https://zh.m.wikipedia.org/zh-cn/%E6%9F%AF%E6%98%B1%E5%BB%B7
佢無 agent 定av堅係佢 agent
決定唔明智
唔知傑仔同細佬分別有冇加人工

會唔會經濟唔好
簽新約仲低左
五個位真係好撚 on 9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞