老實講.對eason好失望

430 回覆
1502 Like 41 Dislike
佢好似有份唱維穩歌喎
而家仲對偽人有期望嘅,一係天真,一係別有用心。
從來偽人唱歌拍戲只為名利,八九六四嗰陣中國市場未崛起,班偽人當然唔怕企出來支持天安門學運。而家?邊個敢得罪米飯班主?
成日睇到有人話阿邊個係黃,阿邊個未死嘅話一定會係手足。好心啦,仲咁天真,定係你想借運動幫你自己偶像臉上貼金?幫佢戴光環?
無明確表態嘅,我都唔會當佢係同路人,無謂浪費時間同感情。
https://youtu.be/q1LG826einA

其實2013年eason一早就同張學友唱維穩歌
就算係自己屋企人
有時你都唔會明佢點解會做/唔做一件事
更何況只係從media"認識"既一個歌手
佢咁鬱躁都可以冇為運動出過聲
無論佢黃定藍都應該忍唔住出聲啦
好明顯係選擇性鬱躁
講真佢講明自己係藍我都冇咁憎
都係,演唱會觀眾唔起身都畀佢鬧 社會咁樣佢一粒聲都冇出過。
2014 後已經對佢無期望

就好似你有一個朋友識咗十幾二十年

但佢不問世事 香港既野佢一直都唔出聲

你對佢都無癮啦
揸外國護照隨時走佬既你話呢?!

佢話佢係英國人, 跟英國一樣奶共好合情理
支son
腎仔寫歌
腎仔把聲
腎仔才華
腎仔唱歌
腎仔live
雖然黎明比起其他天王相對冇咁奶共
其實黎明都有去澳門慶回歸演唱會
個日係氹仔ge時候 咁arm聽到佢把聲

不過黎明真係好貴公子feel
佢都唔care香港啦 幾耐冇出廣東歌
exact7ly呀巴打
小學聽到大學都就grad,雖然話唔表態冇問題,但係冇可能接受到企對家
香港搵到食我諗唔係咁多人上支那 但問題係屎都冇得食 個個聽日韓就課曬金 港樂就月費app都家庭plan 造成咁香港人本身都有責任
自己偶像奶共俾人圍插係會嬲豬嘅
特別係啲小朋友咩情況都梗會護短先
sor傷害咗你弱小心靈,但你好快會慣
我覺得佢會似係王菀之嗰類。
藝術家性格沉醉於自己嘅世界,
但心底裡係替學生感到可憐,
對政治無好感唔想理會,但至少仲識分是非黑白同對錯。
公司接job有得say no?
佢新碟頭尾2首歌自己填詞,內容講咩都好明顯下
牙醫有唱維穩歌 點黃
演唱會飛咪又係炒到上天
對條友從來無期望過
一來大部份歌手都係咁撚樣
二來一直覺得只係有班柒頭覺得佢唱歌好聽,然後投射到成個人都係美好,唔想批評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞