張國榮如果今日仲在生,會唔會變藍絲

313 回覆
501 Like 29 Dislike
項生講得好呀
有冇人可以翻譯下佢講咩
唔會
佢有錢有才華有地位,唔需要為名利奶共
佢重視香港,唱廣東話歌 植根香港
佢同性戀, 大陸打壓人權自由 逼害宗教,而佢係啲不平則嗚嘅人
見識少唔好攞出來講 去中國拍戲代表到乜嘢?唔好講到黃耀明何韻詩無食過中國條水咁
演共產黨員又好意思攞黎講 杜汶澤又演過黑社會又演過警察 咁又代表乜 個重點係張國榮食中國條水食得有幾成功 霸王別姬嘅演出係令到啲鬼佬都當佢神咁拜 你地就將個重點放喺佢北上拍戲達狗都拍支付寶啦
同埋佢同梅姐嘅關係
請問四大天王Alan志偉有邊個唔係一早上晒岸有名有利就係娛樂圈人渴望更多名利先去奶共

去撐警嗰班有邊個唔係唱廣東話歌出身點解你肯定張國榮會係例外?

同性戀絕不代表有正義感Apple Tim Cook 夠出咗櫃咪又係照樣奶共 大陸由49年已經逼害緊人權宗教 你幾時有聽過張國榮批評過中共?最諷刺係當年64屠城連689都有出聲表態 反而你口中不平則鳴嘅Leslie Cheung 拒絕評論 表明自己唔想理政治
必定會變藍
發哥?
一廂情願
撚伯搞到自己成個廢老牙伯咁真係唔知為乜
你後生話晒都叫做風靡萬千少女啦

以張國榮嗰種人格,咁有自尊心,應該都會望下社會潮流個standard係點走,唔會做得出撚伯咁嘅行為
除咗張國榮,另一個啲人做得最多假設就係黃家駒會變藍
但你睇下而家隊band剩返嗰幾個其實都冇乜點出過聲,甚至係暗撐,咁點解黃家駒就一定係藍(不過用連登仔standard黃家強應該都係藍)
嗰期死嗰班明星都算幸福
唔駛做護旗手千年道行一朝喪
唔會既 黃絲定義改到包埋佢咪得
愈多人愈好嘛
當年梅姐嗰啲真係出錢出力幫8964班大陸民運學生走佬去香港或外國,之後一直比大陸封殺都唔記得佢死前解咗封未

不過又咁講,當年跑馬地民主歌聲獻中華,都有奶共麟成蟲嗰班人,最後咪又係睇錢跪底,所以好難估。

不過梅姐哥哥叫做無做臭自己個名,比我地做吓精神寄托。始終而家黃嗰班藝人,明哥何韻詩佢地無哥哥梅姐地位咁高
早半年先知道有份搞gay佬遊行嘅人有藍,性取向真係唔可以做指標
你00後?校長當年靠靚仔上位最多係做唔到張國榮啲基佬角色 但講樣絕對唔輸
其實表態過又點
房事龍校長個堆都表態過啦
你睇今日變成點
睇下蔣麗芸先
嗰啲係死基佬,同哥哥唔同。
衰過689仲有咁多人ff佢深黃
佢紅嗰陣你老母都未出世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞