張國榮如果今日仲在生,會唔會變藍絲

313 回覆
501 Like 29 Dislike
並未明顯表態
二汶點解失望啊
感覺梅姐會好深黃個種
日日屌政府屌政府
仲話陰公囉啲小朋友好慘個啲
會係街邊個啲深黃師奶feel見狗就屌
我梅姐有咩未驚過
上次係cwb出現應該巧合 佢平時都黑衫look 扮型咁 同埋無諗過大家咁啱係個頭姐 好多時候呢條街開緊火 隔幾條街啲人都生活如常咁㗎
添海華直頭紅啦
唔講其他
剩係見佢唱首中國人都唱撚到眼濕濕
個身震撚晒就知
真係唔知你講撚咗乜
都唔知Elon Musk同張國榮有咩關係/共通點
世事無絕對黃藍都有可能
但佢都死咗咁耐啦,咁樣討論其實無意思
因為根本就無絶對嘅答案
AGGER
當年表態支持學生嘅依家都可以藍到發黑
所以當年冇明確表態嘅唔代表依家會係藍絲
唔可以作準
You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain.
睇國產零零柒都無諗過周星馳係藍
不過反而哥哥拍過霸王別姬可能更加清楚大陸既醜惡就真
樓主開post本來就係要詆毀哥哥
佢已經死咗 冇得你臆測
一切蓋棺定論
我身邊識得個幾個gay都黃撚到喊
有d反國教個陣已經覺醒左 反而直既都港豬
因為男人全部都仆街 但鍾意男人個殼
不許人間變白頭,黃霑都支持23條

唔可能既嘢就無謂諗喇
係極少數未曾就六四表態嘅藝人
真係估唔到 衰過689
黃秋生俾中國封殺facebook日日俾五毛屌咁都唔黃
貪錢同有冇錢之間冇乜邏輯關係

寧化飛灰 不作浮塵 光復香港 時代革命
平心而論, 而家電影市場的確係咁, 支那人口最多, 氹到一人拎一蚊出嚟都億億聲
如果冇疫情, 可能支那個位好快會畀印度代替嘅

但無論如何, 我都覺得哥哥只會成為大中華膠, 唔會到護旗手、藍絲、撐警嗰種程度, 好大可能會開口鬧共剷党、掌權者有咩做得唔啱, 已經頂盡, 點都唔會到支持抗爭/革命嗰種, 我自己覺得佢係會開口埋口"血濃於水"、"一家人"、"有咩唔啱傾到啱"嗰種人

不過又換個角度, 以上分析只係建基於哥哥離開前最後嘅處事、性格推論, 可能佢自己親身經歷咗14年同反送中之後就會出現思想突變, 我哋冇一個人係哥哥, 喺到討論完唔會有結果, 亦唔會對我哋進行緊呢場戰爭有咩正面幫助

寧化飛灰 不作浮塵 光復香港 時代革命
以前果個世代既人,好難唔大中華膠wo
以前一代好多都係大中華膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞