何式凝:袁國勇批評中國人食野味的文章是殖民主義!言論是為資本主義在全球的野蠻擴張辯護!

246 回覆
9 Like 377 Dislike
奶共到腦殘, 咁即係反對食野味是殖民主義呀?
唔食野味點算係支那人
冇鬧啊
只係有時覺得左翼=/=左派=/=左膠
我自己就咁睇 左翼就係馬克思主義同延伸佢一派學說並實行嘅人, 會反對一切剝削並提倡社會公義

左派就係支那左仔, 即係依家紅到仆街班人, 民族主義上腦口講為國家但會不斷政治迫害其他人

左膠就條死八婆呢類, 滿口公義但實則打壓, 最撚噁心就係呢類人

係有時見到部份連登仔盲捧資本主義先有感而發姐
先係果個扮黃黎明, 估唔到呢條又跳埋出黎....
中國人就係賤
中國人就係冚家剷
中國人就係要死全家
屌你老母何式凝
支那賤種剩係識諉過於人
佢都係想曲線咁話所有中國人都係共產黨姐 冇一個係無辜吖嘛 明咖

剿共
聽緊

題外話,蘇哲安今日又喺立場寫文出嚟柒
fb 就係資本主義產物,本事咪鳩用囉! 真係知唔知醜字點寫!!
我就諗緊之前係咪佢點啲手足去送頭
呢條閪樣
係咪之前黎天水圍搞到勁多街坊俾人拉果個冚家產
大陸有錢之後又係會返去封閉時代系統
不喜歡被說到 用到 提及到
最重要係中共永遠用一種 被人歧視 被人排斥既態度去管理
而佢地中共又同時做呢d佢地自己都接受唔到既野
同一番話叫你唔好食野味

2003大陸都仲有的咁多廉恥唔會諉過於人
2020年大陸就係咁射畀美國意大利跟住重要話批評佢嘅人殖民主義
依班人其實係唔承認普世價值
至於蘇的文章以及跟港大的呼籲是不是落井下石,我沒法判斷。

屌你呢句同阿另堆藍屍講嘅有咩分別
堂堂教授話我唔撚想知,唔撚想明
毛賊神經病你地就快智障
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞