何式凝:袁國勇批評中國人食野味的文章是殖民主義!言論是為資本主義在全球的野蠻擴張辯護!

246 回覆
9 Like 377 Dislike
呢條八婆幾時死
天水圍單野永遠都記得
咁嘅垃圾可以做HKU教授?
上月8月5天水圍發生咩事有冇人唔記得
做乜撚 仲衰撚過啲藍絲
藍絲都話擺明情感大於一切 屌支那就唔岩
佢究竟屌緊乜野
即係支那人食野味搞到冚球鏟都好
全球人死晒都好
我地都唔可以叫佢停食野味?

呢條feminazi搞撚到天水圍拉左60個手足
第一次大圍捕 第一次俾機會黑警用新屋嶺
不如講埋打人非禮強姦都係黑警文化黎嫁
攬埋黑警死全家啦屌你老母
正想post
香港文化圈好細 咁多年來都係同一班人圍威喂
琴日睇完
學下野
戰亂嘅時候,竟然有一班人喺度討論緊,廁所係咪應該要有男廁、女廁、跨性別(男)廁丶跨性別(女)廁。
其實而家好多共匪扮緊左膠,或者其他嘢,成功將焦點轉移去其他地方,其實所有問題嘅根源,係共匪
佢咁講印度女人係咪都唔慘
左膠真係痴撚線
讀死書就係呢啲
用大量學術term以為解釋晒現實所有嘢
呢條友
天水圍沾滿手足既血
仆街死啦
歸根究底,共產主義/社會主義都左派
女人未到八十歲都唔好畀飽飯佢食
想問何教授是否尊重以上中華文化
其實而家大陸先係殖民緊香港喎
殖民主義應該係歌頌食野味一帶一路習帝稱霸宇宙喎
何教授究竟係精神錯亂定係活喺某平行時空
何式凝就唔知咩料

袁教授是廣為人知的傳染病專家,他的專長在控制2003年的SARS全球爆發中得到了印證。 他在發現SARS感染病源體,即SARS 冠狀病毒,的過程中起到了至關重要的作用,病毒的鑒定是疫情最後得到有效控制的關鍵。多年來,他帶領他的團隊發現倆超過50種新病原體,包括了人類冠狀病毒HKU1,蝙蝠類似SARS冠狀病毒,蝙蝠冠狀病毒HKU2-24 和很多細菌,真菌以及寄生蟲,這些病原體都以香港或中國命名。他在1998年首先在Lancet(柳葉刀) 醫學期刊發表了關於禽流感H5N1實驗室診斷的論文,這篇論文已經倍引用超過500次,為表彰他在傳染病領域的貢獻,香港大學在2005年聘任他為霍英東傳染病學教授,同樣在2005年,為突顯港大在該領域的成就和貢獻,中國科學技術部授予香港大學新發傳染病國家重點實驗室,這是中國大陸地區以外成立的第一個國家重點實驗室,袁教授為首任實驗室主任至今。

袁教授的研究領域集中在新發傳染病的新型病原體,他已經發表了超過700篇論文,他的論文已經被引用超過25,000次,根據是世界ISI科學指數,袁教授屬於世界被引用最多的1%科學家之一,論文發表在包括Lancet,New England Journal of Medicine, Journal of Virology and PNAS 等重要國際期刊。
講緊某物種劣根性
原來可以上升到殖民主義資本主義
On99
其實同陳雲一樣
寫唔到好論文就扮鬼扮馬

一話炒就屈政治迫害,學術界政治綜援受助人
袁教授就真係好top
個法國佬已經戇鳩
仲quote完佢又endorse佢
係戇鳩之中嘅戇鳩
呢條人間賤種幾撚時死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞