何式凝:袁國勇批評中國人食野味的文章是殖民主義!言論是為資本主義在全球的野蠻擴張辯護!

246 回覆
9 Like 377 Dislike
呢條友根本就唔係左膠 天水圍狗屋個次都睇得出佢有心幫港共
但佢解讀得有d差
同埋佢有d位都唔係講緊後現代主義
咁你咪捐尻哂啲身家同人共產囉冚家產,夠唔夠膽做無產階級呀?sor 係低端人口先啱
之前仲屌手足暴力
話手足道義上唔應該用武力對抗黑警
點解唔鬧中共先,佢依家係修正主義.做世界工廠嚟畀西方嘅帝國主義資產階級嚟奴役廣大嘅無產階級喎.
按馬列主義,中共理應屬帝國主義
按毛澤東思想,而家中共起碼屬社會帝國主義
按鄧小平理論,中國如果行資本主義就係走歪路,已經歪到阿媽都唔認得
仲有一d所謂托派,正常d托派既早已同中共勢不兩立,不過亦有d膠托可以short到以捍衛"工人國家"名幫中共塗脂抹粉

至於個批連共產主義者都唔敢認既偽左翼就算9數啦
其實我個人對左膠,或者偽左翼之類真心唔算太大反感,畢竟香港長期極右/極端資本主義壓迫,呢種"左"亦反映出我地社會的確需要黎次徹底革命。

呢d人只要守緊唔幫中共塗脂抹粉,我覺得點都唔係乜壞人(雖然有時講野1999膠膠地)。佢地做好自由個d專長領域,對社會都算有d貢獻

但係蘇哲安今次真係過晒火,係實質上打壓言論自由,我覺得直頭有少少博上位,係道德上都有問題,仲要懶係左高高在上,衰左又唔認,真係變晒質,連左翼/左膠關懷無產階級,對抗壓迫個種道德器度都feel唔到,最親痛仇化,應該會係d前左翼/左膠,所以見到劉細良好不憤,佢不憤程度遠高於蘇哲安眼中d右派。
原來條妖婦未死
祝何式凝生生世世都比封建父權奴役
無錯
何臭閪
Get back to kitchen
Bring me sandwich and beer
何式凝係咪上年有次吹雞去天水圍警署抗議
之後警察捉人佢叫唔好郁, 最後拉左100幾個手足
發神經
係中國人自認食野味食出事
揾返一月d報紙啦
真正嘅左翼係會明白反對平等進步嘅文化係對社會嘅威脅
佢哋係學咗左派語言嘅大中華膠
利申:文化議題上右傾
Islam is right about women.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞