求助!救救袁國勇

416 回覆
1322 Like 25 Dislike
條光頭佬其實咩料
一直有理香港野同識香港文化界班人?
冇讀過 Foucault
但不嬲覺得呢啲J 歐陸哲學嘅人
頭腦好混亂 又鐘意拗書包 玩偏鋒自我感覺良好

我本身開始留意蘇哲安
其實因為我 fb有條友 成日係 01 哲學出文寫歐陸哲學個類野
跟住佢有篇文俾蘇哲安識賞
然後兩個成日互J
先發現有蘇哲安呢條友

本身見佢寫啲人都唔係太岩聽 佢又有插香港社運咁
先留意下佢 睇下會唔會有咩新角度刺激下自己睇法:
(雖然佢寫野都 1999 又鐘意拋書包)
https://www.newinternationalism.net/?p=5121&fbclid=IwAR2G5_Vei8h81uunkQEUeoeoJLu703i-2qafm7_IkN-PRwwvIhoI8tf99oI
估唔到佢卑鄙到咁 玩聯署搞事
佢有出文評香港社運
https://www.newinternationalism.net/?p=5121&fbclid=IwAR2G5_Vei8h81uunkQEUeoeoJLu703i-2qafm7_IkN-PRwwvIhoI8tf99oI
成日吹到香港社運係殖民帝國主義嘅野
咁你應該熟過我
唔拋書包了
我自己係無咁buy嗰班人玩解構玩後現代玩過火
我覺得objectivity/truth/public reason呢d仍然有價值
之前做得唔好咪當係unfinished project慢慢做好佢
Btw你講多d
我想學下野
唔拋書包 點搵食
唔應該歧視 係人都識講
要做呢啲文化學者 梗係要懶學術吹大一輪
再搵啲野以小化大 扮有洞見
我幾有興趣睇多d scruton
雖然我知我一定唔會buy佢d極保守立場
但佢d意見而家真係比較少見
呢d人根本就係一班離地脫產既垃圾,如果有自知之名,做好自己領域,對社會其實冇乜害,弊就弊在佢地真係以為寫堆字出黎就掌握真理自hi都算,仲周9圍亂咬人,今次你咬既唔係袁國勇,而係香港言論自由。
呢啲神級教授,大撚把政府同頂尖大學都想要,佢使驚你班廢柴
自 high? 我就唔信咁簡單

佢都講到明 事後會當「田野研究」寫文
同之前佢朋友黎明 去人地餐廳做「田野研究」一樣咁嘅玩法
根本呢啲係為咗用黎話語權
反批鬥返個奶共法國佬啦
蘇哲安個個變晒中文名
Pushhh
「田野研究」= field study?
邊有人譯得咁on9?
https://zh.wikipedia.org/wiki/田野調查
已經係常用嘅譯法

不嬲覺得「田野研究」呢個字好 on9
曾經諷刺過「田野研究」係耕田
俾返啲社會學撚指點我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞